Utorak, 09.04.2019.

14:05

Usvojeno: Francuska će oporezivati IT divove

Francuski parlament usvojio je zakon o oporezivanju tehnoloških divova poput Gugla, Epla, Amazona i Fejsbuka uprkos kritikama iz Sjedinjenih Država.

Izvor: SEEbiz

Usvojeno: Francuska će oporezivati IT divove
Foto: designmaster81/Depositphotos

Novi zakon predviđa uvođenje poreza od tri odsto kompanijama čiji globalni prihodi premašuju 750 miliona evra, od čega više od 25 miliona evra predstavljaju prihodi generisani u Francuskoj, piše Seebiz.

Oporezivaće se naknade koje internet-platforme naplaćuju za posredovanje u prodaji, kao i njihovi prihodi od oglašavanja i od prodaje korisničkih podataka.

Kompanije koje putem interneta direktno prodaju svoje proizvode kupcima neće podlegati obavezi plaćanja novog poreza.

Predlog zakona usvojen je s 55 glasova "za" i 4 uzdržana glasa, objavila je francuska agencija AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: