Posle "Dana bez automobila" još 5 parkinga za bicikle

U Beogradu je u ponedeljak obeležen "Dan bez automobila". Tom prilikom je promovisano i pet novih parkinga za bicikle, smeštenih na centralnim gradskim lokacijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

20:25

Default images

Novi parkinzi za bicikle nalaze se ispred zgrade Politike, Studentskog kulturnog centra, na Trgu republike, Slaviji i kod Bitef teatra, a ta stajališta su urađena na osnovu ankete, i stavova i potreba biciklista.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović je, podsećajući i da se u gradu obeležava i Evropska nedelja mobilnosti, rekao da je ideja nadležnih da biciklistički saobraćaj postane integralni deo saobraćajnog sistema, a ne samo jedan od vidova rekreacije Beograđana.

On je najavio da će u narednom periodu puna pažnja biti usmerena ka razvoju biciklističkog saobraćaja, pa će se prilikom rekonstrukcija ulica graditi i biciklističke staze.

Tako će prilikom predstojeće rekonstrukcije Bulevara oslobođenja biti izgrađena nova biciklistička staza od Birčaninove do Autokomande, čime će biciklistička ruta od Avale, biti povezana sa centrom grada.

U ponedeljak je zasedala i Komisija za biciklizam, koju je formirao Sekretarijat za saobraćaj sa namerom da unapredi uslove za odvijanje tog vida prevoza.

U rad Komisije uključeni su i predstavnici udruženja biciklista i zainteresovanih nevladinih organizacija, a to telo razmatra i predlaže kratkoročne i dugoročne mere za razvoj biciklističkog saobraćaja u prestonici.

Prethodno je u nedelju Parking servis omogućio biciklistima da svoje dvotočkaše mogu da parkiraju u javnoj garaži u Masarikovoj.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: