Kia otkrila novu Optimu FOTO

Korejski proizvođač objavio je fotografije i tehničke detalje modela K5, kako se Optima zove na tržištu te zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2019.

12:45

Kia otkrila novu Optimu FOTO
Foto: Kia promo

Kao što je najavljivala kroz prethodne "tizere", Kia je značajno stilski unapredila svoju limuzinu srednje klase. Javnosti je najpre predstavljena varijanta K5 koja će se od decembra naći u prodajnim salonima u Južnoj Koreji, dok se Optima za Evropu, za koju se veruje da će izgledati isto kao korejska verzija, očekuje u 2020.
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4.905/1.860/1.445 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2.850 mm (Foto: Kia promo)
Dizajn spoljašnjosti je moderniji, a automobil ima naglašenije sportske linije u poređenju sa prethodnikom. Optima je porasla u dužinu za 50 mm (na 4.905 mm) a u širinu 25 mm (na 1.860 mm).

Sa druge strane, automobil je niži za 20 mm u odnosu na prethodnika (1.445 mm).
Foto: Kia promo
Većem komforu u putničkoj kabini doprinosi povećanje međuosovinskog rastojanja za 45 mm, pa je razmak između prednjih i zadnjih točkova sada 2.850 mm.

Bazična verzija u Koreji biće opremljena 16-inčnim alu felnama, a kupci koji to žele mogu da doplate za veće točkove promera 17, 18 ili čak 19 inča.
Foto: Kia promo
Kia nije objavila fotografije unutrašnjosti automobila, ali na jednom od ranije prikazanih dizajnerskih crteža nazire se kako će izgledati enterijer nove Optime.

Unutrašnjost će svakako biti luksuznija i nešto bliža premijum kvalitetu, nego do sada.

Što se tiče motorizacije, korejski proizvođač tek treba da objavi detalje o pogonskim jedinicama koje će ugrađivati u ovaj model.
Dizejnerski crtež unutrašnjosti nove Optime (Foto: Kia promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: