Otkrivamo vam neočekivane prednosti nagog spavanja

Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitet spavanja. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami.

Izvor: B92

Subota, 21.07.2018.

15:31

Default images
Foto: Thinkstock

Genitalije su željne svežeg vaduha kao i svaki drugi deo vašeg tela, jer tada se manje znoje, hladnije im je i manja je mogućnost za razvoj bakterija, a time i infekcija, prenosi portal Lifehack.

Osim toga, spavati bez ijedne stvar na sebi pruža osećaj apsolutne slobode. Ništa ne steže, ne grebe, niti se omotava oko tela tokom noći. To je i odličan recept za povećanje seksualne želje, jer kad smo goli, jednostavno se osećamo više seksi. A vrlo seksi je i dodirivanje s partnerom, koža na kožu. Puno lepše nego dodiri "pidžama na pidžamu".

Prema međunarodnoj studiji američke Nacionalne fondacije za spavanje svaki treći čovek spava go, i zato su im ljubavni životi sretniji od onih koji spavaju u pidžamama. Prisniji su s partnerom, a prisnost opušta i podstiče osećaj sreće. To rezultira snižavanjem krvnog pritiska, jača imunitet i smanjuje osećaj nelagodnosti i nespokoja.

Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitet sna. Temperatura tela je manja što doprinosi dubljem snu. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami. Stručnjaci veruju da se tako provetravaju što smanjuje šansu od razvoja bakterija jer one vole vlagu i vrućinu.

Vagina će biti manje vlažna i manje sklona infekcijama, a testisi hladniji što čuva zdravlje spermatozoida.

I koža će vam biti zahvalna jer je to jedinstvena prilika da nesputano diše, što smanjuje šansu od dobijanja kožnih bolesti. Naime, tokom celog dana prekrivena je odećom i obućom ispod koje se često znoji, a i hemikalije od deterdženta ili omekšivača mogu da ulaze kroz pore. Ako vam je noću hladno, radije se pokrijte još jednim prekrivačem, a telo neka i dalje uživa u slobodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: