Dačić: Videćemo da li Bolton i danas misli isto

Potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ponovio da, ako dođe do susreta ruskog i američkog predsednika, za to nema boljeg mesta od Srbije.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

09:56

Dačić: Videćemo da li Bolton i danas misli isto
Tanjug, Zoran Žestiæ

"To govori o međunarodnoj poziciji Srbije i zato je treba iskoristiti", rekao je Dačić za RTS.

Inače, Beograd je, kao "neutralan teren" već bio mesto susreta ruskog i američkog pregovarača - Vladislava Surkova i Kurta Volkera, prošlog oktobra kada su dve države razgovarale oko razresenja krize u Ukrajini.

Komentarišući novopostavljenog savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, Dačić je ocenio da ima pozitivnih promena u američkoj administraciji.

Na konstataciju da je Bolton neko ko je svojevremeno, kao ambasador u UN, bio protiv američkog priznanja Kosova, Dačić je rekao da je bio u pravu za sve što je tada govorio.

"Videćemo da li i danas misli isto”, rekao je Dačić i u prilog dobrih promena u administraciji SAD pomenuo novog pomoćnika državnog sekretara Vesa Mičela, koji je nedavno boravio u Beoradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: