Dva reda stubića: Nameštali kumu posao ili... FOTO

Saobraćajni stubići koje Grad Zagreb postavlja, često tamo i gde nije potrebno, piše Indeks, simbol je sumnjivih javnih nabavki.

Izvor: B92

Subota, 16.12.2017.

10:11

Dva reda stubića: Nameštali kumu posao ili... FOTO
(Foto: Thinkstock)

Na društvenim mrežama, osvanuo je bizaran primer dovostrukog postavljanja stubića. Na pločniku u Novakovoj ulici plastični stubići postavljeni su tek nekoliko centimetara od metalnih.

Besmisleni su za sigurnost građana, ali jasno je da je na njihovoj prekobrojnosti neto dobro zaradio, pišu tamošnji mediji. "Ono kad imaš dva kuma pa ne znaš kome da daš posao... Ono kad bukvalno shvatiš dva put je dva puta... Potpuni poraz građana i struke", komentrisalo se po društvenim mrežama.

Novinar koji piše o automobilima, Marin Tomaš analizirao je cenu stubća na svom blogu i zaključio da ono što Zagreb plaća hiljadu kuna na Alibabi može da se nabavi za 25 kuna po komadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: