Najveći projekat u Leskovcu: Poznato kada će biti gotov stadion FOTO

Gradonačelnik Leskovaca dr sci. med. Goran Cvetanović je zajedno sa saradnicima obišao radove na izgradnji jednog od najvećih projekata u gradu – gradskog stadiona.

Izvor: B92

Petak, 06.01.2023.

14:29

Najveći projekat u Leskovcu: Poznato kada će biti gotov stadion FOTO
Foto: Grad Leskovac

On je rekao da je ponosan na činjenicu da je baš Leskovac jedan od tri grada u Srbiji u kojima se gradi velelepan stadion po svim UEFA standardima, prenosi Grad Leskovac.

"Radovi su započeti na leto 2021. godine, a kao što se može videti, teku i više nego zadovoljavajućom dinamikom i impozantno gradilište na lokaciji srušenog nekadašnjeg zdanja gradskog stadiona, pokazuje ozbiljan pristup radovima. Povod zbog kojeg smo danas ovde su radovi na asfaltiranju unutrašnje servisne saobraćajnice na istoku, izgradnji parkinga na zapadnoj strani, uređenju fasade. Uporedo sa ovim radovima vrši se priprema za staze oko stadiona na severu i jugu, u narednih 15 dana biće postavljena trava, kao i stolice koje su pristigle u količini od 6000", rekao je gradonačelnik.
Foto: Grad Leskovac
"Kada svi radovi budu završeni, stadion će imati 8.136 mesta, svlačionice, prostorije za sudije i delegate, ulaze za navijače, VIP goste, novinare, salu za konferencije i za prvu pomoć, parking sa 198 mesta, administrativne prostorije i prateće objekte uslužnog karaktera. Visina objekta stadiona je 16,3 metara, visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog terena su 105x68 metara, ukupno sa okolinom 121x85 metara", dodao je gradonačelnik.
Foto: Grad Leskovac
Vrednost radova je oko 2,5 milijarde dinara, a gradonačelnik je najavio da će i Grad Leskovac podržati projekat izgradnjom saobraćajnice pored stadiona sa 50 miliona dinara.

Šef gradilišta Ivan Đokić istakao je da se završetak radova na unutrašnjim servisnim saobraćajnicama očekuje do kraja meseca, kao i da se paralelno obavljaju radovi na fasadi.
Foto: Grad Leskovac
Nakon svih ispitivanja terena, sve je spremno za postavljanje trave, koja se nalazi na lageru. i očekuje se da se i to završi do kraja meseca.

Kako je naveo, plan je da se do kraja februara u potpunosti završi izgradnja stadiona i da nakon toga on bude predat na korišćenje u punom smislu te reči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: