Društvo 4

28.04.2024.

10:17

Zvanično otvoreno novo parkiralište: Biće čak 510 mesta

Novo parkiralište u Gandijevoj ulici, koje ima oko 100 mesta, je i zvanično otvoreno i dostupno stanarima, nakon što su prethodnih dana urađeni završni radovi, odnosno asfaltirani pristupni putevi.

Izvor: Novosti

Zvanično otvoreno novo parkiralište: Biće čak 510 mesta
Beoinfo

Podeli:

Do kraja godine u novobeogradskim blokovima biće urađeno 510 parking-mesta, u šta će grad uložiti oko milion evra.

Lokacija u Gandijevoj ulici pre izgradnje parkinga bila je zapuštena zelena površina, pa je prostor maksimalno iskorišćen za uspostavljanje parkinga. Radnici gradskih službi prvo su raščistili teren, da bi nakon toga krenulo nasipanje.

"Do kraja sledeće godine otvorićemo 2.600 parking mesta u prestonici, a u poslednjih deset godina, prema procenama, izgrađeno je 1.250 mesta, zajedno sa garažama. Mi ćemo za ove dve, dve i po godine, koliko imam priliku da vodim grad, to duplirati. Parkinga, istina, nikada nema koliko treba, oni su problem svih velikih gradova u svetu. Takođe, i kod pijace na Bežanijskoj kosi biće izgrađeno dodatnih 90 mesta", rekao je predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić.

Prethodnih godina građani Novog Beograda žalili su se da parking prostor u blokovima ne može da izdrži sve veći nalet automobila, pa su počele da se uvode zone. Ta praksa je zaživela u gotovo svim delovima najmnogoljudnije opštine, a stanovnici za simboličnu naknadu od 500 dinara mogu da priušte neograničeno mesečno parkiranje, pišu Novosti.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Otvorena još jedna zona u Beogradu – evo i gde

U okviru manifestacije od posebnog značaja za Grad Beograd "Beogradski dani porodice" danas je otvorena još jedna zona na Donjem Kalemegdanu, na kojoj se održava međunarodni festival "Fiš fest", saopštili su organizatori manifestacije.

19:58

11.5.2024.

1 d

Podeli: