Društvo 0

28.04.2024.

19:26

Otvoren jedini zatvoreni bazen u Moravičkom okrugu

Opština Gornji Milanovac konačno je dobila novi rekreativni kompleks na kom mogu da joj pozavide i mnogo veći gradovi.

Izvor: RINA

Otvoren jedini zatvoreni bazen u Moravičkom okrugu
RINA

Podeli:

Radovi na izgradnji zatvorenog bazena su u potpunosti završeni i on je konačno svečano otvoren. Bazen je već zagrejan, hlorisan, svi sistemi su ispitani i rade, a Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj dobila je svu potrebnu dokumentaciju, tako da je zatvoreni bazen predat na upravljanje SRC "Gornji Milanovac", a građanima na upotrebu.

"Prvo što je planirano je da sva deca koja pohađaju osnovnu i srednju školu imaju obavezan čas fizičkog vaspitanja na bazenu. Kompletan sadržaj koji će bazen imati između ostalog činiće velnes i spa centar kao i restoran koji će moći da koriste svi građani ove opštine. Kada smo razgovarali šta je to što nedostaje Gornjem Milanovcu da bismo mogli da upotpunimo već bogat sadržaj, kako sportski, tako i kulturni u našem gradu, dogovorili smo se, zajednički, da izgradimo zatvoreni bazen i da ovaj prelep kompleks sa stadionima, terenima, sportskom halom, otvorenim bazenima upotpunimo sa zatvorenim bazenom", rekao je za agenciju RINA predsednik ove opštine Dejan Kovačević.

On dodaje da je ovo velika, ali svakako ne i jedina investicija u opštini Gornji Milanovac i da nova ulaganja tek slede.

"Snaga naše opštine je u državnim investicijama, jer da njih nismo imali ne bismo mogli da skupimo dovoljno novca, i da nam ostane dovoljno u kasi, kako bismo mi mogli da gradimo kapitalne objekte od našeg novca. Te državne investicije nisu ni malo male, od pristupne saobraćanice auto puta Miloš Veliki, preko rekonstrukcije Opšte bolnice i nabavke svih neophodnih savremenih aparata. Gornji Milanovac je prepoznat kao opština budućnosti i ovom prilikom moram da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću koji nam je omogućio sve ove projekte", istakao je Kovačević.

Svečanom otvaranju zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije, Goran Vesić. On je naglasio da se decentraliazcija po prvi put u Srbiji dešava poslednjih deset godina. Cilj Vlade Republike Srbije jeste da se svako mesto u Srbiji bude dobro mesto za život. Naglasio je ministar Vesić da tamo gde izgrade puteve dolaze nove investicije, kao i da će završetkom obilaznice u Gornji Milanovac doći još novih investitora i poručio da samo ekonomski snažna Srbija može da štiti svoje političke, vojne i nacionalne interese.

"Uređujemo Srbiju po meri svake građanke i građanina, po meri svakog čoveka i zato je ovaj bazen važan, važan je za konfor ljudi u Milanovcu, važan je zbog dece koja će imati bolje uslove života nego njihovi roditelji. To je obaveza svakoga od nas, u ovom trenutku kada smo dobili tu obavezu i čast da možemo da vodimo opštinu ili državu, učinimo sve što je u našoj nadležnosti da deci koja dolaze iza nas ostavimo bolji Gornji Milanovac, bolju Srbiju sa manje problema nego što smo je mi zatekli. Ako tako budemo radili naša zemlja će napredovati", poručio je Vesić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: