Evropa dobija sklonište za cirkuske slonove

Grupe za odbranu prava životinja saopštile su da će u Evropi otvoriti prvo utočište za bivše cirkuske slonove.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2018.

16:35

Evropa dobija sklonište za cirkuske slonove
Thinkstock / Ilustracija

Organizacije "Vorld enimal protekšn" (World Animal Protection) I "Elefant heven" (Elephan Haven) su saopštile da će utočište biti napravljeno u centralnoj Francuskoj u oblasti Limuzen i da će neki njegovi delovi već ove jeseni biti upotrebljivi.

Projekat je osmišljen posle lobiranja u parlamentu Danske, koji je nedavno zabranio upotrebu divljih životinja u cirkusima.

Kako se navodi, još 14 evropskih zemalja nedavno je sprovelo slične zabrane i mnoge od njih stupaju na snagu ove godine.

U cirkusima u Evropi je više od 100 slonova.

Toni Ferhulst iz organizacije "Elefant hejne" rekao je da slonovi nemaju gde da odu kada prestanu da ih koriste u cirkusima i da su oni zadovoljni da mogu da im pruže sigurno utočište.

"Danska posvećenost tome da zabrani slonove u cirkusima je ogromna pobeda za nas i deo lančane reakcije širom Evrope da se prekine patnja tih veličanstvenih životinja", rekao je direktor organizacije Vorld enimal protekšn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: