Ljubimac na B92.net

Crne mačke je sve teže udomiti, ali ne zbog "loše sreće", već selfija

Crne mačke je uvek bilo teže udomiti, međutim, iz centra za napuštene životinje ističu da odnedavno postoji još jedan razlog zašto je to tako.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Verovali ili ne, vlasnici se sve češće odriču crnih mačaka ostavljajući ih na ulici zato što – ne izgledaju lepo na selfijima. Iz jednog britanskog centra naveli su da je kod njih trenutno 40 crnih mačaka.

Ranije ih je bilo teško udomiti zbog "loše sreće" u koju mnogi veruju, ističu iz centra. Osnivačica centra Bristin Bajka ističe da ih je danas sve teže usvojiti zato što ne izgledaju zadovoljavajuće na fotografijama koje njihovi vlasnici objavljuju na društvenim mrežama.

"I sve je teže zbog selfija“, dodaje ona.

"Oni od životinja prave modele čije fotografije žele da objavljuju na društvenim mrežama“, navodi Ejmi Bakli iz Centra "Poslednja šansa za spasavanje životinja".

Vesti

Da li se iko ovoliko raduje poštaru? /VIDEO

Čaki je pas koji svaki put sa nestrpljenjem iščekuje na vratima poštara. Raduje mu se više nego bilo ko u kući. Međutim, jednog dana poštara više nije bilo. Saznali su da je premešten na drugi deo grada. Ipak, Čakijeva vlasnica je našla načina da ga iznenadi. Pogledajte snimak.

Vesti petak 25.05. 08:40 Komentara: 2

I one su žrtve rata: Ko brine o mačkama u Siriji? /VIDEO

Život mačića u Siriji veoma je težak. Kako zbog teške situacije, tako i zbog surovosti dece koja su navikla da ih maltretiraju. Zbog toga je pokrenut projekat koji zbrinjava mačiće između dva i četiri meseca. Volonteri se trude da decu i odrasle nauče kako da se ponašaju prema ovim stvorenjima, ali i da im pomognu kada su u nevolji.

Vesti utorak 22.05. 20:45 Komentara: 10

Duvanski dim škodi i ljubimcima

Da li ste nekada, dok u svom domu palite jednu cigaretu za drugom, pomislili da tako štetite i svojim ljubimcima? I oni su pasivni pušači čije zdravlje strada zbog naših loših navika.

Vesti utorak 22.05. 13:32 Komentara: 0
strana 1 od 223 idi na stranu