Ovako se možete zaštititi od psa u opasnim situacijama VIDEO

Psi spadaju u najčešće kućne ljubimce, jer su jako privrženi ljudima i i proveli su više od 15.000 godina zajedno. Zbog neuporedivo razvijenijih čula od ljudskih, često nekim signalom želi da nam poruči nešto, ali malo je onih koji odmah shvate šta im to "govori" njihov četvoronožni prijatelj.

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

11:26

Ovako se možete zaštititi od psa u opasnim situacijama VIDEO
Foto: Thinkstock/ilustracija

Zato se javljaju pitanja: Kako prepoznati ponašanje pasa i šta bi trebalo da znamo o njihovom govoru tela?

Sudija za rad sa službenim psima Nenad Milojević, koji se bavi i obukom pasa, govorio je o tome koliko se razumemo sa našim vernim prijateljima i da li je to komunalni ili kinološki problem.

“To je pre svega naš lični problem. Naravno da je to problem vlasnika pasa, jer oni su najčešće na ulici sa njima, a zatim je i problem naše opšte kulture, da li razumemo pse koji su lutalice. Psi i ljudi su dve vrste, i komuniciraju na nekoliko načina. Jedna komunikacija je neverbalna. Psi svojim telom i svojim ponašanjem pokazuju njihovu nameru”, objasnio je Milivojević.

On je sa svojim saradnikom, malom devojčicom i sa nemačkim ovčarom ilustrovao situaciju "zamrznuti se" ili skloniti se od neke potencijalne opasnosti. Pogledajte u televizijskom prilogu kako je to izgledalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: