Ljubimac na B92.net

Urnebesne reakcije mačka na bilo kakve izlive nežnosti VIDEO

Bon Žovi je mačak s kojim treba biti oprezan. On mrzi kada mu dosađujete - na bilo koje načine. Ono što je posebno kod njega jeste da ne podnosi nikakvu vrstu nežnosti i ljubavi.

Izvor: index.hr
Podeli

Možda ćete isprva pomisliti kako se samo pravi da bi ispao pravi mužjak, ali kada pogledate video-snimak do kraja, shvatićete da ovaj mačak zaista ne voli nijednu vrstu nežnosti. Rečenice poput "volim te" i "baš si sladak" shvata kao ličnii napad i uzvraća dvostruko. Uostalom, pogledajte sami.

Mačke

S praznicima stižu i mačje "muke"

Vlasnici bi morali imati na umu da je većina ukrasnih biljaka koje unesemo u kuću više ili manje toksična za mačku. Takođe, trebalo bi da se uzdrže od davanja mezimcu nove, "praznične" hrane

Mačke petak 30.11. 15:00 Komentara: 5

Kako da prepoznate da mačka trpi bol?

Vrlo često vlasnici ne mogu da prepoznaju bol kod svojih ljubimica. Sam bol predstavlja stanje koje najčešće nema očigledne spoljašnje manifestacije. Kod ljudi se primećuju razlike u stepenu trpljenja bolova, a kod životinja je situacija drugačija.

Mačke utorak 20.11. 20:40 Komentara: 6

Ove stomačne parazite ima skoro polovina mačaka, a prelaze i na ljude

Prisustvo stomačnih parazita kod mačaka je veoma česta pojava. Utvrđeno je da gotovo 45% populacije mačaka ima neki oblik parazitske infekcije gastrointestinalnog trakta. Ove infekcije su veoma česte u azilima, odgajivačnicama i mestima gde se okuplja veći broj mačaka. Stomačne infekcije izazivaju crvi (gliste) ili neki jednoćelijski organizmi – protozoe.

Mačke četvrtak 15.11. 21:30 Komentara: 4

Zbog ovoga su mace čudo prirode

Da li je bela mačka albino? Koji su to geni koji omogućavaju da dve crne mace dobiju potomstvo u sivoj, odnosno, popularno nazvanoj plavoj boji? Da li kratkodlaki par mačaka može dobiti dugodlake mačiće? Na sva ova zanimljiva pitanja za vas smo pronašli odgovor

Mačke sreda 14.11. 16:30 Komentara: 5
strana 1 od 8 idi na stranu