Ljubimac na B92.net

Mrnjau vikend u nedelju 12. juna u Domu omladine

Dom omladine Beograda i Felinološko društvo Le PETit po drugi put priređuju priredbu posvećenu mačkama i mačkoljupcima - Mrnjau vikend.

Podeli

Troje najbržih koji pošalju mejl na karte@b92.net koji u naslovu mejla imaju MRNJAU VIKEND i ostave nam svoje podatke - ime, prezime i kontakt telefon, dobiće po dve besplatne ulaznice za Mrnjau fest. Dobitnici će biti obavešteni mejlom.

Sve informacije o Mrnjau vikendu su dostupne na Mrnjau grupi i sajtovima Doma omladine Beograda i Kluba Le PETit.

Izvor: Le PETit

Na Mrnjau vikendu posetioce očekuju mace spremne za udomljavanje, ali i veoma interesantna predavanja – od stručnih tema vezanih za pravilnu ishranu, dobrobit i zdravlje mačaka, preko rušenja predrasuda do zabavnih priča o mačkama, do predstavljanje raznolikih rasa mačaka. Predavači će biti felinolozi, veterinari, pedijatri i mnogi drugi zanimljivi gosti, između ostalog i podmladak odreda izviđača Voždovac koji će pokazati svojim vršnjacima kako se poštuje priroda i sva živa bića, i zašto je važno odrastati uz životinje.

Predavanja i tribine

Macan Fića, spreman za udomljavanje
Macan Fića, spreman za udomljavanje

Na predavanjima i tribinama, očekuju vas razgovori sa stručnim i zabavnim gostima, čak i o teškim temama. Pričaonice startuju od 13 časova. Satnica predavanja i tribina:

13h: Zdravlje na usta ulazi - važi i za mačke!

14h: Kako prijaviti zlostavljanje životinja?

Kome se obrariti i kako se postaviti kada krenu da vas šetaju od broja do broja?

15h: Beba u kući, mačka napolje - zašto pobogu?

16h: Rastemo zajedno - zašto je mačka idealan kućni ljubimac?

17h: Odgovorna pomoć prirodi

Zašto je sterilizacija mačaka jedini mogući izbor?

Mejn kun Uragan, Svindoff WCF (Foto: Ana Tošić)
Mejn kun Uragan, Svindoff WCF (Foto: Ana Tošić)

.

Najšarmantnija mačja lica za sezonu proleće - leto 2016.

Mačori Srećko, Šibalić i Beli
Mačori Srećko, Šibalić i Beli

Na Mrnjau vikendu će biti proglašeni dobitnici nagradne igre „#lepetitlice“. Pobednici su izabrani na osnovu komentara na Le PETit Mrnjau grupi. Ovoga puta prvu nagradu dele mačori Srećko i Šibalić vlasnice Danice Stojanović, a nagradu za životno delo je osvojio Macan Beli vlasnice Yasmin Awan.

Kreativne radionice

Foto: Maja Medić
Foto: Maja Medić

Svi znamo da kreativnost i mace od pamtiveka idu šapu pod šapu. Na Mrnjau vikendu najmlađi mačkoljupci imaće priliku da uposle svoje vredne ručice i još ponešto nauče od svojih vršnjaka iz izviđačkog odreda Voždovac. Radionice vodi Atelje Kreativistika. Satnica kreativnih radionica:

12 - 13:30 - Ukrasne kesice-mace (reciklaža i dekoracija)

14 - 15:30 - Izmišljena bića (crtanje)

16 - 17:30 - Čašica mačkica (reciklaža i dekoracija)

Između navedenih radionica Izviđaći Voždovca će prezentovati svoje izviđačke aktivnosti i učiti vršnjake raznim veštinama, na primer - kako napraviti prave, pravcate izviđačke čvorove?

Udomljavanje mačaka

Udomljene mace Mića i Lusi (Foto: Nebojša Nišavić)
Udomljene mace Mića i Lusi (Foto: Nebojša Nišavić)

Na Mrnjau vikendu nas očekuju i lepe i zdrave mace spremne za udomljavanje. Ako se zaljubite u neku od ponuđenih mačaka moći ćete da je udomite. i tako oplemenite svoj život i porodicu. Odrastanje uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima, jer nam ljubimci pomažu da odrastemo u brižne, empatične ljude, a odrastanje uz macu nas posebno uči integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti.

Akciju podržavaju i nadležne gradske ustanove: Veterina Beograd će donirati opšte i vakcine protiv besnila, kao i mikročipove za udomljene mace. Budući vlasnici će biti gosti Beo zoo-vrta.

Prezentacije mačjih rasa

Bengalac Vincent Rubby Gold WCF i britanka Iskra Iskrissimo WCF
Bengalac Vincent Rubby Gold WCF i britanka Iskra Iskrissimo WCF

Odgovorni odgjanivači iz Kluba Le PETit WCF će predstaviti rasne mace i govoriti o osobinama, negovanju i karakteru svojih ljubimaca. Predstaviće se afrodite, bengalke, britanke, mejn kunovi i druge izuzetne mace.

Udomljena maca Zoe
Udomljena maca Zoe

Mrnjau vikend u Domu omladine Beograda biće održan u nedelju 12. juna, od 11-19h. Ulaz je 100 dinara, za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Mačke

strana 1 od 5 idi na stranu