Ljubimac na B92.net

Mrnjau vikend u nedelju 12. juna u Domu omladine

Dom omladine Beograda i Felinološko društvo Le PETit po drugi put priređuju priredbu posvećenu mačkama i mačkoljupcima - Mrnjau vikend.

Podeli

Troje najbržih koji pošalju mejl na karte@b92.net koji u naslovu mejla imaju MRNJAU VIKEND i ostave nam svoje podatke - ime, prezime i kontakt telefon, dobiće po dve besplatne ulaznice za Mrnjau fest. Dobitnici će biti obavešteni mejlom.

Sve informacije o Mrnjau vikendu su dostupne na Mrnjau grupi i sajtovima Doma omladine Beograda i Kluba Le PETit.

Izvor: Le PETit

Na Mrnjau vikendu posetioce očekuju mace spremne za udomljavanje, ali i veoma interesantna predavanja – od stručnih tema vezanih za pravilnu ishranu, dobrobit i zdravlje mačaka, preko rušenja predrasuda do zabavnih priča o mačkama, do predstavljanje raznolikih rasa mačaka. Predavači će biti felinolozi, veterinari, pedijatri i mnogi drugi zanimljivi gosti, između ostalog i podmladak odreda izviđača Voždovac koji će pokazati svojim vršnjacima kako se poštuje priroda i sva živa bića, i zašto je važno odrastati uz životinje.

Predavanja i tribine

Macan Fića, spreman za udomljavanje
Macan Fića, spreman za udomljavanje

Na predavanjima i tribinama, očekuju vas razgovori sa stručnim i zabavnim gostima, čak i o teškim temama. Pričaonice startuju od 13 časova. Satnica predavanja i tribina:

13h: Zdravlje na usta ulazi - važi i za mačke!

14h: Kako prijaviti zlostavljanje životinja?

Kome se obrariti i kako se postaviti kada krenu da vas šetaju od broja do broja?

15h: Beba u kući, mačka napolje - zašto pobogu?

16h: Rastemo zajedno - zašto je mačka idealan kućni ljubimac?

17h: Odgovorna pomoć prirodi

Zašto je sterilizacija mačaka jedini mogući izbor?

Mejn kun Uragan, Svindoff WCF (Foto: Ana Tošić)
Mejn kun Uragan, Svindoff WCF (Foto: Ana Tošić)

.

Najšarmantnija mačja lica za sezonu proleće - leto 2016.

Mačori Srećko, Šibalić i Beli
Mačori Srećko, Šibalić i Beli

Na Mrnjau vikendu će biti proglašeni dobitnici nagradne igre „#lepetitlice“. Pobednici su izabrani na osnovu komentara na Le PETit Mrnjau grupi. Ovoga puta prvu nagradu dele mačori Srećko i Šibalić vlasnice Danice Stojanović, a nagradu za životno delo je osvojio Macan Beli vlasnice Yasmin Awan.

Kreativne radionice

Foto: Maja Medić
Foto: Maja Medić

Svi znamo da kreativnost i mace od pamtiveka idu šapu pod šapu. Na Mrnjau vikendu najmlađi mačkoljupci imaće priliku da uposle svoje vredne ručice i još ponešto nauče od svojih vršnjaka iz izviđačkog odreda Voždovac. Radionice vodi Atelje Kreativistika. Satnica kreativnih radionica:

12 - 13:30 - Ukrasne kesice-mace (reciklaža i dekoracija)

14 - 15:30 - Izmišljena bića (crtanje)

16 - 17:30 - Čašica mačkica (reciklaža i dekoracija)

Između navedenih radionica Izviđaći Voždovca će prezentovati svoje izviđačke aktivnosti i učiti vršnjake raznim veštinama, na primer - kako napraviti prave, pravcate izviđačke čvorove?

Udomljavanje mačaka

Udomljene mace Mića i Lusi (Foto: Nebojša Nišavić)
Udomljene mace Mića i Lusi (Foto: Nebojša Nišavić)

Na Mrnjau vikendu nas očekuju i lepe i zdrave mace spremne za udomljavanje. Ako se zaljubite u neku od ponuđenih mačaka moći ćete da je udomite. i tako oplemenite svoj život i porodicu. Odrastanje uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima, jer nam ljubimci pomažu da odrastemo u brižne, empatične ljude, a odrastanje uz macu nas posebno uči integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti.

Akciju podržavaju i nadležne gradske ustanove: Veterina Beograd će donirati opšte i vakcine protiv besnila, kao i mikročipove za udomljene mace. Budući vlasnici će biti gosti Beo zoo-vrta.

Prezentacije mačjih rasa

Bengalac Vincent Rubby Gold WCF i britanka Iskra Iskrissimo WCF
Bengalac Vincent Rubby Gold WCF i britanka Iskra Iskrissimo WCF

Odgovorni odgjanivači iz Kluba Le PETit WCF će predstaviti rasne mace i govoriti o osobinama, negovanju i karakteru svojih ljubimaca. Predstaviće se afrodite, bengalke, britanke, mejn kunovi i druge izuzetne mace.

Udomljena maca Zoe
Udomljena maca Zoe

Mrnjau vikend u Domu omladine Beograda biće održan u nedelju 12. juna, od 11-19h. Ulaz je 100 dinara, za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Vesti

Udomite macu na Mrnjau vikendu u nedelju

Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i Društvo Le PETit po peti put priređuju veliku humanitarnu akciju posvećenu dobrobiti životinja i celoj porodici - Mrnjau vikend! Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati: svratite u Dom omladine u nedelju 15. aprila, pronađite i udomite macu svog života i unesite iskricu radosti u svoj dom!

Vesti utorak 10.04. 10:00 Komentara: 5

Preslatko: Znatiželjne mace prvi put upoznaju svoje malene vlasnike

Ove znatiželjne mace prvi put susreću se s novim članovima porodice. Neke od njih možda pitaju i šta će se dogoditi sada kada je stigla prinova i da li će im nedostajati pažnje. Al, trebalo bi da znaju da se za njih uvek nađe vremena. Mace su divna bića puna ljubavi, a kada im se pridruže deca, to je jednostavno neodoljivo.

Vesti ponedeljak 9.04. 08:35 Komentara: 16

Salon za ljubimce u Rusiji izazvao bes javnosti / VIDEO

U ovom salonu ljubimci se pretvaraju u svaki tip stvorenja koji vlasnik poželi, poput zmajeva. Ljubimci se prvo šišaju, a zatim farbaju. Zaposleni u salonu kažu da su farbe od prirodnih materijala, i da nisu štetne za životinje, odnosno da su zapravo zdrave za njihovo krzno. Iako im boje ne škode, mnogi se pitaju da li ovakva praksa ima smisla.

Vesti nedelja 8.04. 08:35 Komentara: 28

Upoznajte mačka koji obožava avanturistički život / VIDEO

Avanturista i snimatelj Džej Džej Još udomio je pre dve godine napuštenu crnu mačku. Otkako su zajedno, mačak Sajmon prati svog vlasnika na svim njegovim putovanjima. Ovih nekoliko snimaka, koji su obradovali Jošove i Sajmonove pratioce na Jutjubu, pokazaće vam uzbudljiv život ovog nerazdvojnog para. Uživajte!

Vesti četvrtak 5.04. 08:35 Komentara: 2
strana 1 od 101 idi na stranu