Grejsi - mačka koja je sama našla svog čoveka

Jedna mačka lutalica ušetala je u život ovog studenta hladnog novembarskog dana. Kada ga je ugledala, zakačila se za njega šapama i nije htela da ga pusti.

Izvor: B92

Nedelja, 18.05.2014.

19:06

Default images

Džon je na Imguru napisao priču o tome kako su se upoznali on i Grejsi:

"Grejsi je u moj život ušla jedne hladne novembarske večeri 2013. godine. Na putu do kuće u 2 ujutru posle vožnje duge dva sata stao sam da dopunim kola gorivom. Bila je hladna noć. Platio sam benzin i krenuo ka kolima. Tada sam spazio nešto tamno i dlakavo zakačeno za gumu mog automobila. Kako sam se približavao shvatao sam da se pomera a kada sam prišao na metar, shvatio sam da je u pitanju mače.

Podigao sam je, a ona se zakačila čvrsto svojim kandžicama za mene. U tom položaju je ostala narednih deset minuta dok sam vozio. Doneo sam je kući a ona je drhtala, delovala je jako bolesno.

Nikada pre nisam imao mačku, samo piliće a hranio sam lokalne mačke koje su lovile miševe u kraju.

Te noći nisam bio siguran da li će preživeti a ona je celu noć provela sklupčana pored mene. Nisam spavao mnogo.

Narednog jutra sam je odneo veterinaru, a to je bio i moj prvi put u životu da odem tamo. Rečeno mi je da ima pet meseci i jedva kilogram i po. Bila je neuhranjena i bila joj je potrebna nega.

Obzirom na to da sam student i da imam veoma ograničen budžet, shvatio sam da nemam novca da platim veterinara. Rekao sam im da ne mogu da platim račun ali da želim da joj nađem dobar dom.

Tada je Grejsi iznenada skočila na moje rame i krenula da se mazi i prede. Krenuo sam da je mazim a ona je zaspala u mojim rukama.

Ništa mi nije bilo jasno. Nikada pre se nisam tako vezao za mačku, čak sam bio i alergičan na njih.

Veterinar i njegov asistent su izašli iz prostorije sa rečima da će se ubrzo vratiti.

Deset minuta kasnije, mačka je spavala u mojim rukama a veterinari i osoblje ambulante ušli su u prostoriju i rekli mi da su odlučili da se odreknu svojih honorara.

Dali su mi krevet, transporter i lečili je potpuno besplatno.

Za uzvrat tražili su da razmislim da je zadržim, makar dok se ne oporavi.

Zalepio sam postere po kraju u nadi da će se javiti njen pravi vlasnik a kasnije sam i saznao od radnika sa pumpe da je tog dana neko ostavio dva psa i mačku na pumpi. Društvo za zaštitu životinja je došlo i odvelo pse ali nisu mogli da pronađu malu sivu i uplašenu mačku.

Na neki način, ona je odabrala mene.

Grejsi se oporavljala nekoliko nedelja, to je bilo u novembru. Grejsi je sada ravnopravni član naše porodice."
Grejsi prve veèeri kada je naðena; Foto: imgur.com
.
Foto: imgur.com
.
Foto: imgur.com
.
Foto: imgur.com
.
Foto: imgur.com
.
Foto: imgur.com
.
Foto: imgur.com
.
Foto: imgur.com
.
Foto: imgur.com
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: