Nagrađivani film "Kristina" na jubilarnom 70. Martovskom festivalu

Na dan otvaranja jubilarnog 70. Martovskog festivala (28. marta 2023. godine) biće upriličena projekcija nagradjivanog filma “Kristina” u velikoj sali Doma omladine.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 17.03.2023.

16:43

Nagrađivani film
Direktor fotografije Igor Laziæ / Kadrovi iz filma

Film “Kristina” je u 2022 osvojio više međunarodnih nagrada i priznanja, uključujući nagradu za najbolji prvi film na festivalu FID Marseille, nagradu za najboljeg evropskog reditelja u usponu na Festival de Sevilla u Španiji, dve nagrade, za najbolji domaći i najbolji međjunarodni film na Merlinka festivalu i specijalno priznanje mladog žirija na festivalu Muestra de Sine de Lanzarote.
Direktor fotografije Igor Laziæ / Kadrovi iz filma
Film je izglasan kao treći najbolji domaći film u 2022. od grupe kritičara portala Filmoskopija
Direktor fotografije Igor Laziæ / Kadrovi iz filma
Filmu u 2023. predstoji ništa manje uzbudljiv festivalski život, otvaranje nekih novih kontinenata, i kandidature za neke od najprestižnijih evropskih nagrada! Režiju filma potpisuje Nikola Spasić, a scenario Milanka Gvoić i oni su ujedno i producenti filma. Direktor fotografije je Igor Lazić, a glavna protagonistkinja filma Kristina Milosavljević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: