Uoči 100. rođendana, Hollywood odlazi na remont

Poput filmskih zvezda koje se povremeno podvrgavaju estetskim operacijama, tako i slavni natpis Hollywood danas, u ponedeljak, odlazi na podmlađivanje.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2022.

16:26

Uoči 100. rođendana, Hollywood odlazi na remont
Foto:EPA/ CAROLINE BREHMAN

Kao što je poznato, podignut je 1923. godine na brdu Holivud iznad Los Anđelesa i biće ulepšan kako bi se pripremio za proslavu svog stotog rođendana.

Radovi će početi danas i trajaće osam nedelja, objavio je fond za zaštitu oznake "Holivud" i tog mesta.

Posle temeljnog čišćenja pod pritiskom, slova visine 14 metara biće ponovo obojena, za šta se predviđa oko 1.500 litara zaštitnog premaza i bele boje.

"Ovaj pano je ponos Los Anđelesa i nestrpljivo čekamo da bude obnovljen kako bi opet zasijao u punom sjaju na radost obožavatelja iz celog sveta za proslavu stogodišnjice", rekao je Džef Zarinam, predsednik ustanove koja štiti zaštitni znak Holivuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: