Umrla Rafaela Kara, ikona italijanske muzike i televizije

Ikona italijanske muzike i televizije Rafaela Kara umrla je u 78. godini. Tužnu vest je za italijanske medije potvrdio njen dugogodišnji partner.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2021.

18:18

Umrla Rafaela Kara, ikona italijanske muzike i televizije
Foto:Profimedia

Preminula je danas u 16:20 časova, nakon bolesti koja je neko vreme napadala njeno telo, "tako sićušno, a opet tako prepuno energije", stoji u izjavi koju su objavile agencije.

Glumila je u desetinama filmova između 1960. i 1970. godine, uključujući "Von Ryan's Express" iz 1965. sa Frenkom Sinatrom. Iste godine Kara je nastupila u muzičkoj komediji "Scaramouche".

Šezdesetih je nastupala u televizijskim emisijama poput "Tempo di Danza", "Il Paroliere" i "Questo Sconosciuto".

Godine 1971. postigla je još jedan uspeh u TV emisiji "Canzonissima", izvodeći tematsku pesmu "Chissà se Va". Od sredine sedamdesetih nadalje Kara je bila popularna TV voditeljka raznih emisija u Italiji i u Španiji.

Vratila se na male ekrane 2013. u ulozi mentora u šouu za talente "The Voice of Italy" i tada je objavljen njen posljednji album "Replay".

Njen partner je imao samo lepe reči za nju.

"Rafaela nas je napustila. Otišla je u bolji svet, gde će njena humanost, njen nepogrešiv smeh i njen izvanredni talenat zauvek blistati", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: