Aleksandra Kovač: "Čast mi je što sam deo istorijski bitnog filma za Srbiju" VIDEO

Pevačica i kompozitor Aleksandra Kovač najvećim uspehom 2020. godine smatra to što su ona i njena porodica uspeli da ostanu zdravi, a ističe da je na poslovnom planu to jednogodišnji rad na muzici iz filma “Dara iz Jasenovca".

Kultura

Izvor: B92, TV Prva

Subota, 09.01.2021.

13:32

Aleksandra Kovač:
Foto: Printscreen TV Prva

“Film “Dara iz Jasenovca" je srpski kandidat za nagrade Oskar i Zlatni globus i moram da kažem da mi je ova godina, uz sve što se dešavalo na globalnom nivou, jedna od najlepših u životu. Upravo zbog toga što sam imala čast i priliku da komponujem muziku za istorijski bitan film za srpsku i svetsku kinematografiju", rekla je Kovač za televiziju Prva.

Kaže da su joj očekivanja od filma “Dara iz Jasenovca" da ga svet vidi i čuje pa da sazna istinu koja je zataškavana 75 godina.

“Reditelj i producent filma Gaga Antonijević hrabro je kročio u pričanje istorijski teške teme koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. Priče koja je snažna,emotivna i duboka i deo našeg gena. Ovaj film će biti važan za predstavljanje nas kao naroda", zaključuje Aleksandra Kovač.

Detaljnije o tome šta je o filmu Dara iz Jasenovca govorila autorka muzike pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: