Sidnejska opera nastavlja da radi posle višemesečne pauze

Sidnejska opera će nakon višemesečne pauze zbog pandemije nastaviti da radi i priprema se da prvi put od marta prošle godine dočeka posetioce, ali ovog puta maskirane.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 02.01.2021.

12:45

Sidnejska opera nastavlja da radi posle višemesečne pauze
Foto: Depositphotos / zhudifeng

Premijera opere "Vesela udovica" očekuje se u utorak, ali uz smanjen broj posetilaca za 75 odsto, što je ipak znak nade za industriju zabave koju je zaustavila pandemija korona virusa, izjavio je agenciji Frans pres umetnički direktor Opere Lindon Terasini. "Povratak u salu je bio dirljiv za celu ekipu...

Mislim da će i ostale opere ove godine brzo početi da rade i da će se ljudi sa nadom vratiti u naše sale", rekao je on. Predstave u zatvorenom prostoru nisu bile striktno zabranjene poslednjih meseci, ali opera nije radila i njeno ponovno otvaranje je kasnilo zbog lokalnog povećanja broja zaraženih u decembru.

Nošenje maski je obavezno u zatvorenom prostoru, a vlasti mogu da uvedu oštrije mere u slučaju da ne dodje do smirivanja pandemije. U Australiji je do sada registrovano 28.000 zaraženih koronavirusom od kojih je 909 umrlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: