Onlajn master-klas sa filmskim zvezdama na Sarajevo festivalu

Sarajevo film festival organizuje seriju razgovora u programu Master-klas, a kao i do sada, u njima učestvuju neki od najpoznatijih filmskih umetnika iz celog sveta.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 06.08.2020.

16:59

Onlajn master-klas sa filmskim zvezdama na Sarajevo festivalu
Ilustracija/Foto: depositphoto/ Leonid_Andronov

Program ovoga puta uključuje razgovore s režiserima Majklom Hazanaviciusom, Majklom Frankom i Ritijem Panom i glumicom Bérénis Bežo, koje će publika moći će da gleda onlajn, na platformi Ondemand.sff.ba.

Program master-klas razgovora realizuje se u saradnji sa uglednim filmskim magazinom Varajeti i biće dostupni širom sveta preko Variety Streaming Room.

Hazanavicius je najpoznatiji po crno-belom nemom filmu “Umetnik”, u kojem su uloge ostvarili Bérénis Bežo i Žan Dižarden, a ostvarenje je 2012. osvojilo pet Oskara, od kojih su tu oni za najbolji film, najboljeg reditelja i najboljeg glumca.

“Umetnik” je osvojio i brojne druge nagrade, među kojima i tri Zlatna globusa, sedam BAFTA nagrada, nagradu za najboljeg glumca za Dižardena na Filmskom festivalu u Kanu 2011, gde je film premijerno i prikazan.

Hazanaviciusevi filmovi “Preljubnici” I “Neustrašivi” takođe su uvršćeni u takmičarski program festivala u Kanu.

Bérénis Bežo trenutno je jedna od vodećih francuskih glumica, a njeno prvo međunarodno pojavljivanje bilo je 2011. godine u glavnoj ulozi u pomenutom filmu.

Za tu ulogu dobila je nagradu Cézar za najbolju glumicu, a postala je poznata i po filmskim nagradama širom sveta, nominaciji za nagradu BAFTA za najbolju glumicu inominacijama za nagradu Zlatni globus i Oskar za najbolju glumicu u sporednoj ulozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: