Pogledajte scenu istopolnog poljupca zbog koje je stiglo više od 100 pritužbi VIDEO

BBC je zabranio svoju odluku da emituje istopolni poljubac u seriji CBBC-ja ''Sledeći korak".

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Depositphotos/HANA76
Foto: Depositphotos/HANA76

U julu je popularna ''Pseudodokumentarna komedija'' koja prati članove plesnog studija, imala scenu poljupca likova Džud (Molly Sanders) i Klija (Dani Verago), nakon što su zajedno izvele jednu tačku.

Trenutak je dobio brojne pohvale fanova i kritičara koji su na scenu gledali kao na značajan trenutak kako za seriju tako i za prikaz LGBTQ+ ljudi na TV-u. Ipak BBC je sad izdao saopštenje na svojim stranicama i otkrio kako je dobio više od 100 pritužbi na scenu, prenosi Indeks.

"Primili smo pritužbe na priču koja uključuje istopolni poljubac", navodeno je. "Odluka o uključivanju ovog trenutka u deo dublje priče u seriji koja prati razvoj romantičnog odnosa likova Džud i Klije doneta je vrlo pažljivo i s mnogo razmišljanja, a nastala je nakon što su CBBC i Boatroker (producentska kuća koja snima emisiju) priznali da bi serija mogla i trebalo da učini više za odražavanje života mladih LGBTQ+ ljudi."

"To je važan deo naše misije kako bismo osigurali da se svako dete oseća kao da pripada, da je sigurno i da može da bude ono što želi."

BBC je rekao kako veruje da je priča obrađena osetljivo i da nije neprikladna, s obzirom na prosečnu publiku serije. Dodali su kako CBBC redovno prikazuje heteroseksualne mlade ljude koji se druže, zaljubljuju i ljube.

Takođe je istaknuto da su istopolne veze već bile predstavljene u emisijama CBBC-ja.

Godine 1994. serija CBBC-ja ''Byker Grove'' postala je prva britanska drama koja se bavila istopolnim odnosom, kada je lik Nodi Fišvik u bioskopu poljubio svog bliskog prijatelja Gerija Hendriksa.

strana 1 od 47 idi na stranu