Repertoar pozorišnih predstava na Tašmajdanu od 25. juna do 20. jula

Na multifunkcionalnoj otvorenoj sceni na Tašmajdanu, od 25. juna do 20. jula gledaoci će moći da uživaju u pozorišnim predstavama pod otvorenim nebom u okviru projekta ''Beogradske letnje scene'', najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2020.

09:46

Repertoar pozorišnih predstava na Tašmajdanu od 25. juna do 20. jula
Foto: Beoinfo

Posle tri i po meseca pauze, zbog proglašenja epidemije, pozorišta će se ponovo družiti sa publikom, na jedinstvenoj letnjoj sceni na stadionu Tašmajdan, od 25. juna do 20. jula. Na inicijativu Grada Beograda, kojoj su se odazvala sva gradska pozorišta, ali i Narodno pozorište, kao i teatri iz Novog Sada, Vršca, Gračanice, Zaječara, publika će moći da uživa u odabranim predstavama za decu (svakog dana u 18.00) i za odrasle (u 21.00).

''Nikada nismo imali dužu pauzu u pozorišnom životu, uželeli smo se pozorišta, i publika, i glumci. Posle tri i po meseca zaista je bilo vreme da pronađemo način da teatri prorade, a da ne ugrozimo ničije zdravlje. Verujemo da će gledaoci uživati tokom 26 dana festivala Beogradska letnja scena, a ako odziv bude dobar, u šta ne sumnjam, možda ova letnja scena postane tradicionalna'' poručio je na zajedničkoj konferenciji za novinare zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Na repertoaru se nalaze najatraktivniji naslovi beogradskih i gostujućih teatara, a festival će 25. juna otvoriti kultni mjuzikl "Mama mia" ansambla Pozorišta na Terazijama. Kako se u sredu moglo čuti od direktora pozorišnih kuća, ova letnja scena je prilika da se privuče i neka nova publika kojoj, možda, više odgovara ambijent pod otvorenim nebom.

Zbog bezbednosti umetnika i publike, broj mesta u gledalištu ograničen je na 500, a kako se u sredu moglo čuti, već vlada veliko interesovanje za karte. Cena ulaznice na večernjoj sceni je 500 dinara, a na maloj, dečjoj, 250 dinara, dok će ulaz za sve medicinske radnike biti besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: