Virus "udario" na Stringera: I glumac Idris Elba objavio da je zaražen

Glumac Idris Elba poslednji je u nizu holivudskih zvezda koje su objavile da su pozitivne na koronavirus.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages/Rich Fury
Foto: Gettyimages/Rich Fury

"Nesuđeni" Džejms Bond, za kog se spekulisalo da će naslediti Danijela Krejga u ulozi poznatog britanskog špijuna 007, objavio je da je testiran pozitivno na koronavirus.

"Jutros sam testiran i utvrđeno je da sam pozitivan na Covid-19. Osećam se dobro, nemam simptome za sada, ali sam u izolaciji otkad sam saznao da sam pozitivan. Ljudi, ostanite kod kuće i budite pragmatični. Nemojte da paničite", napisao je 47-godišnji glumac, piše N1.

Idris Elba je postavio i video-snimak u kome objašnjava razloge zbog kojih se testirao. Kaže da je bio izložen virusu. Elba je takođe pozvao na promovisanje "socijalnog distanciranja" i što češće pranje ruku.

Dodao je da njegova supruga Sabrina nije testirana i nema simptome koronavirusa.

KORONAVIRUS I VANREDNO STANJE: Informator

U Srbiji je od danas na snazi odluka o uvođenju vanrednog stanja.

Ovo su MERE KOJE MORATE POŠTOVATI tokom trajanja vanrednog stanja. I Grad Beograd doneo je set mera tokom trajanja vanrednog stanja.

Granice Republike Srbije zatvorene su za sve strane državljane, osim u izuzetnim slučajevima. Pročitajte ko može da uđe u Srbiju.

Mnogo je nepoznanica oko koronavirusa, ali je još više poluinformacija koje kruže internetom. Zbog toga je Ministarstvo zdravlja pripremilo i odgovore na najvažnija pitanja o bolesti uzrokovanoj novim koronavirusom COVID-19.

KOJI SU SIMPTOMI KORONAVIRUSA?

Koji su simptomi infekcije koronavirusom i kako iz prepoznati, kao i šta raditi sa kontaktima osobe kod koje je postavljena sumnja na infekciju koronavirusom?

IMATE NEKE OD SIMPTOMA INFEKCIJE? NE IDITE SAMI KOD LEKARA!

Ministarstvo zdravlja savetuje sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija da ne idu u dom zdravlja ili bolnicu, već da se odmah obrate dežurnom epidemiologu na KONTAKT TELEFONE.

ŠTA AKO...

Ministarstvo zdravlja objavilo je i set saveta i preporuka za kućnu izolaciju za sve one koji su možda bili izloženi koronavirusu, kao i za članove njihovih porodica. Evo kako se treba ponašati u tim slučajevima.

A KAKO DA SE ZAŠTITITE?

Pitate se kako da se zaštitite od infekcije koronavirusom? "Bapski lekovi" neće pomoći, ali osnovna higijena može da bude od velike koristi. Pročitajte šta još treba da radite i kako da se ponašate da smanjite rizik po sebe i druge.

BUDITE U TOKU!

strana 1 od 33 idi na stranu