"Snaga muzike u poslednjem trenutku ljudskog života": Grandiozna simfonija za kraj sezone

Grandiozna Simfonija br. 2 Gustava Malera pod nazivom "Uskrsnuće", zaokružiće celokupnu sezonu Beogradske filharmonije zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, 14. juna u Kolarčevoj zadužbini.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: YouTube / Printscreen
Foto: YouTube / Printscreen

Na bini će biti preko 180 muzičara - filharmoničari pojačani horom "Obilić" AKUD "Branko Krsmanović", zajedno sa dva vokala, Lavinijom Dejms i Tanjom Baumgartner, izvešće Malerovo remek delo.

Maler je ovom simfonijom želeo da objedini život i smrt, opisujući poslednji trenutak ljudskog života snagom muzike.

Sa ovim kolosalnim ostvarenjem, kompozitor prvi put ulazi u avanturu uvođenja ljudskog glasa u simfoniju - i to sa dva ženska vokala i horom.

Ovom prilikom, beogradskoj publici će se predstaviti Tanja Baumgartner koja spada u vodeće mecosoprane našeg vremena, i sopran Lavinija Gejms, stalni član ansambla Nemačke opere na Rajni u Diseldorfu.

Kraj sezone Beogradske filharmonije biće grandiozan ne samo za slušanje već i za gledanje, orkestar će biti u najvećem sastavu, a specijalno za ovu priliku filharmoničarima se pridružuju kolege iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Nakon ovog koncerta, Filharmonija ulazi u finalne pripreme za koncert na otvorenom, zakazanom za 23. jun na Ušću.

Muzika

"Sve dosadi posle 30 godina, sem vlasti"

Antonije Pušić, javnosti poznatiji pod pseudonimom Rambo Amadeus, jedan je od najoriginalnijih i najkontroverznijih umetnika u regionu. Satirični tekstovi doneli su mu popularnost, a zbog činjenice da se nikada nije libio otvoreno da iznese svoje mišljenje i uvek bio na strani pravde i istine, uživa poštovanje širom regiona.

Muzika četvrtak 13.06. 10:48 Komentara: 80
strana 1 od 29 idi na stranu