Podrška Filmskog instituta Doha filmu Marije Stojnić

Dokumentarni film "Govori da bih te video" autorke Marije Stojnić, uvršten je na listu 38 regionalnih i međunarodnih projekata kojima je na jesenjoj sesiji Filmskog instituta Doha odobrena podrška, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 17.01.2019.

11:07

Podrška Filmskog instituta Doha filmu Marije Stojnić
Foto: Thinkstock, ilustracija

Filmu Marije Stojnić obezbeđena je podrška za troškove postprodukcije.

Premijera ovog filma, srpsko-hrvatske koprodukcije, koja nastaje i uz podršku Filmskog centra Srbije, očekuje se ove godine.

Postavljen na granicu između opservacijskog dokumentarnog filma i zvučnog eksperimenta, "Govori da bih te video" je omaž stvaraocima i slušaocima kulturnog, umetničkog, naučnog i dramskog programa Radio Beograda, jedine radio-stanice u zemlji koja emituje ovakvu vrstu programa.

Scenaristkinja i rediteljka je Marija Stojnić, koja je, uz Miloša Ivanovića, i producirala ovaj film.

Projekat Marije Stojnić je u Solunu dobio Eurimajovu nagradu u iznosu do 50.000 evra, zato što je procenjeno da je u pitanju film koji će pomeriti granice filmskog izraza i doprineti obnovi evropskog filma.

Pre toga, projekat filma "Govori da bih te video" dobio je i nagradu "ZagrebDox PRO".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: