Rudan: Sve je bolje nego biti u Hrvatskoj

Prepoznatljiv nastup hrvatske spisateljice Vedrane Rudan obeležio je prvo veče najznačajnijeg regionalnog književnog festivala Krokodil u Kombank dvorani.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto promo
Foto promo

Sa spisateljicom poznatom po šokantnim ispadima u javnosti razgovarao je sinoć pisac Vladimir Arsenijević pred skoro 1.000 posetilaca Kombank dvorane.

Između ostalog Rudan je opisala kako je svog muža odvratila od pomisli na prevaru.

"Pustila sam vrelu vodu na njega u kadi i kazala mu da će sledeći put raditi britva. Od kada kući imam britvu, svaka informacija o tome da moj muž ima ljubavnicu je lažna", kazala je Rudan.

Ona je bukalno ležala na sofi za intervjue na sceni Kombank dvorane, dok je Arsenijević pokušavao da joj postavi smisleno pitanje o velikoj popularnosti njenih knjiga.

"Ti želiš reći da se mi otkrio... Pa moje knjige se prodaju, jer sam jedan od najpoznatijih pisaca na svetu...samo se to još ne zna. Zbunjen je ovaj Arsenijević, a lepo sam rekla da ostane kući...Pa koga bi ti objavio da nije bilo mene...", kazala je Rudan.

Hrvatska spisateljica se sećala svog prvog nastupa u okviru programa Krokodila.

Publika najbolji deo Krokodila

"Stariji uvek misle da su mladi blesavi...Da se tamo gde se skupljaju pije, kreše i sere...I tebe sam Arsenijeviću kao mlađeg doživljavala kao budalu...Međutim ispostavilo se da je to nešto pametno i naraslo je u ozbiljan festival", kazala je Rudan.

Za nju nema dileme da je publika najbolji deo Krokodila.

"Sve pametni, dražesni ljudi... Bez obzira da li su mladi ili stari", kazala je Rudan.

O svojoj knjizi "Kosturi okruga Medison" ona je povišenim glasom kazala "kako je to dobra knjiga".

"Sada sam je čitala...Pa to fenomenalno...Moram da pozovem majku Dejana Papića iz Lagune koja je izdala moju knjigu da se podigne i da dobije aplauz. Svoje sam obavila... Pohvalila sam Papićevu mamu i to je to", kazala je Rudan.

Nakon gostovanja na jednoj srpskoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom Rudan je iskoristila priliku da, kako kaže, ispravi grešku.

"Zaboravila sam tamo kazati da osim sina imam i ćerku. Ona se zove Asja i obožavam je. Već sam dobila glasove iz Hrvatske da se tamo više ne vraćam", kazala je Rudan.

U kabaretskoj atmosferi Rudan je kazala da je za svakog čoveka bolje da skoči sa zvonika crkve nego da ostane u Hrvatskoj kakva je danas.

Aktuelno

Marina Abramović: Vratila sam se kući

Jedna od najznačajnijih vizuelnih umetnica današnjice priznaje da je doživela emotivnu katarzu za vreme obilaska mesta iz svoje mladosti i detinjstva u rodnom beogradu, gde je boravila kako bi pripremila retrospektivnu izložbu u Muzeju savremene umetnosti.

Aktuelno petak 29.06. 14:05 Komentara: 15

Blago Narodnog muzeja od danas ponovo pred publikom

"Kićenje neveste" Paje Jovanovića, deo vilice homenina stara 400.000 godina, mozaici iz manastira Svetih Arhangela kod Prizrena...samo su deo umetničkih dela iz riznice Narodnog muzeja, koji će, posle 15 godina, koliko je muzej bio zatvoren za posetioce, ponovo biti dostupni publici.

Aktuelno četvrtak 28.06. 08:37 Komentara: 20
strana 1 od 35 idi na stranu