Rudan: Sve je bolje nego biti u Hrvatskoj

Prepoznatljiv nastup hrvatske spisateljice Vedrane Rudan obeležio je prvo veče najznačajnijeg regionalnog književnog festivala Krokodil u Kombank dvorani.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto promo
Foto promo

Sa spisateljicom poznatom po šokantnim ispadima u javnosti razgovarao je sinoć pisac Vladimir Arsenijević pred skoro 1.000 posetilaca Kombank dvorane.

Između ostalog Rudan je opisala kako je svog muža odvratila od pomisli na prevaru.

"Pustila sam vrelu vodu na njega u kadi i kazala mu da će sledeći put raditi britva. Od kada kući imam britvu, svaka informacija o tome da moj muž ima ljubavnicu je lažna", kazala je Rudan.

Ona je bukalno ležala na sofi za intervjue na sceni Kombank dvorane, dok je Arsenijević pokušavao da joj postavi smisleno pitanje o velikoj popularnosti njenih knjiga.

"Ti želiš reći da se mi otkrio... Pa moje knjige se prodaju, jer sam jedan od najpoznatijih pisaca na svetu...samo se to još ne zna. Zbunjen je ovaj Arsenijević, a lepo sam rekla da ostane kući...Pa koga bi ti objavio da nije bilo mene...", kazala je Rudan.

Hrvatska spisateljica se sećala svog prvog nastupa u okviru programa Krokodila.

Publika najbolji deo Krokodila

"Stariji uvek misle da su mladi blesavi...Da se tamo gde se skupljaju pije, kreše i sere...I tebe sam Arsenijeviću kao mlađeg doživljavala kao budalu...Međutim ispostavilo se da je to nešto pametno i naraslo je u ozbiljan festival", kazala je Rudan.

Za nju nema dileme da je publika najbolji deo Krokodila.

"Sve pametni, dražesni ljudi... Bez obzira da li su mladi ili stari", kazala je Rudan.

O svojoj knjizi "Kosturi okruga Medison" ona je povišenim glasom kazala "kako je to dobra knjiga".

"Sada sam je čitala...Pa to fenomenalno...Moram da pozovem majku Dejana Papića iz Lagune koja je izdala moju knjigu da se podigne i da dobije aplauz. Svoje sam obavila... Pohvalila sam Papićevu mamu i to je to", kazala je Rudan.

Nakon gostovanja na jednoj srpskoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom Rudan je iskoristila priliku da, kako kaže, ispravi grešku.

"Zaboravila sam tamo kazati da osim sina imam i ćerku. Ona se zove Asja i obožavam je. Već sam dobila glasove iz Hrvatske da se tamo više ne vraćam", kazala je Rudan.

U kabaretskoj atmosferi Rudan je kazala da je za svakog čoveka bolje da skoči sa zvonika crkve nego da ostane u Hrvatskoj kakva je danas.

Aktuelno

Mileni Dravić uručen srebrnjak povodom 25.FEF

Glumici Mileni Dravić, prvom laureatu nagrade "Aleksandar Lifka" za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji i počasnoj predsednici Saveta Festivala evropskog filma Palić, sinoć je na Letnjoj pozornici uručen srebrnjak povodom 25. izdanja palićkog festivala.

Aktuelno sreda 18.07. 09:28 Komentara: 0

Šta sve možeš na Egzitu kad si 35+...

Egzit i ja imamo neke neraščišćene račune od ranije. Sa ili bez obzira na to, poslednjih godina imam utisak, što ličan, što pod utiskom mišljenja ljudi do kojih mi je stalo, da me od njega odbija nedostatak onoga što me je nekada za njega vezivalo.

Aktuelno ponedeljak 16.07. 21:26 Komentara: 101

Bisera i Vasil oduševili na Arlemm-u

Drugo veče Arlemma obeležili su umetnici Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend. Koncert je održan u neposrednoj blizini crkve Sv. Ahilije, građevini iz trinaestog veka, u amfiteatru, prostoru u kome se prirodno širi i proizvodi eho i sceni daje posebnu akustiku.

Aktuelno ponedeljak 16.07. 11:10 Komentara: 4

Geri Lukas na drugoj večeri "Boljšoj" festivala

Druge večeri muzičkog festivala "Boljšoj", koji se šestu godinu zaredom održava uz podršku "Gasprom njefta" publika je imala priliku da uživa u nastupu čuvenog američkog gitariste Gerija Lukasa, koji je dao muzičku pratnju nemoj ruskoj komediji "Šahovska groznica" reditelja Vsevolda Pudovkina.

Aktuelno ponedeljak 16.07. 08:56 Komentara: 0

Dodeljena Nagrada "Miladin Životić"

Sećajući se filozofa Miladina Životića, Institut za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu od ove godine dodeljuje nagradu za kritički angažman vodećim teoretičarkama i teoretičarima čije delanje proizvodi značajne odjeke u društvenoj praksi.

Aktuelno nedelja 15.07. 15:31 Komentara: 0
strana 1 od 140 idi na stranu