Od ponedeljka "Antićevi dani" u Novom Sadu

Manifestacija "Antićevi dani" počinje u ponedeljak, 12. marta i trajaće do petka, 16. marta, a u okviru te manifestacije održaće se niz kulturnih sadržaja posvećenih pesniku, reditelju i publicisti Miroslavu Miki Antiću.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 10.03.2018.

12:26

Od ponedeljka
Foto: Thinkstock

Realizacija te manifestacije je poverena Kulturnom centru Novog Sada, a organizatori 11. "Antićevih dana" navode da se nastavlja programska ideja izmeštanja sadržaja te manifestacije van centra grada.

"Antićeve dane" svečano će otvoriti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u Gradskoj kući u ponedeljak, a za isti dan je planirano premijerno emitovanje filma "Prvi dan" o Miroslavu Antiću, u produkciji Kulturnog centra Novog Sada.

Svečano uručenje nagrade "Miroslav Antić", održaće se poslednjeg dana manifestacije, u petak, 16. marta, a ovogodišnji lauerat je Nenad Šaponja, koji tu nagradu dobija za zbirku pesama "Izgledam, dakle nisam".

Tokom petodnevnog programa održaće se niz događaja u Kulturnom centru Novog Sada, Gradskoj biblioteci, Dunavskom parku, Gradskoj kući, Muzeju Vojvodine, dvorcu "Eđšeg" i novosadskim osnovnim školama "Miroslav Antić" u Futogu i "Petefi Šandor", kao i u privatnoj osnovnoj školi "Miroslav Mika Antić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: