Izložba fotografija "Prostranstva" autora prof. dr Zorana Milutinovića

Izložba fotografija pod nazivom "Prostranstva", autora prof. dr Zorana Milutinovića, GPSA, EFIAP/p biće otvorena u ponedeljak, 13. novembra u 19 časova u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Izložba ovog autora izuzetnog umetničkog senzibiliteta pokazuje koliko je raznovrsan i raskošan biljni i životinjski svet u Srbiji.

Posetioci će moći da vide dragulje flore i faune na sto devet fotografija podeljenih u tri segmenta: Vode, Brda i Živa ravnica.

Izložbu će otvoriti Dragoljub Zamurović, jedan od naših najpoznatijih i najpriznatijih fotografa.

Zoran Milutinović je lekar, otorinolaringolog, doktor medicinskih nauka, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu. Član je Foto saveza Srbije, sa zvanjem kandidat-majstor fotografije.

Foto: Promo
Foto: Promo

Takođe, nosilac je zvanja EFIAP/p, prvi u Srbiji (Ekselencija – platina Internacionalne federacije fotografskih asocijacija), zvanja GPSA (zlato Fotografskog društva Amerike), jedini u Srbiji.

Učesnik je preko 350 grupnih izložbi fotografija u zemlji i inostranstvu (u preko 35 zemalja na svim kontinentima) i dobitnik preko 280 nagrada i pohvala. Najuspešniji je autor Foto saveza Srbije (2009., 2010., 2011., 2012.god).

Foto: Promo
Foto: Promo

Milutinović je prvi (i za sada jedini) autor iz Srbije koji je do sada na izložbama fotografija osvojio preko 20.000 bodova (prema pravilniku FSS).

Autor je 22 samostalne izložbe fotografija, koautor i urednik jedne fotomonografije.

Autorski opus obuhvata razne oblasti fotografije, sa posebnim interesovanjem za fotografisanje prirode.

Aktuelno

Još jedan koncert JapaLkana u Beogradu!

Zbog velikog interesovanja publike, japanska muzička grupa "JapaLkan" održaće još jedan koncert balkanske muzike "Srpski koncert - voljenoj srpskoj zemlji", u subotu 20.01. od 19h u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica. Karte se bez prethodne rezervacije mogu preuzeti na blagajni UK Rakovica od četvrtka 18.01. do popunjenosti.

Aktuelno četvrtak 18.01. 15:15 Komentara: 0

Titula se vraća u Srbiju: EXIT je i zvanično najbolji evropski festival

EXIT je zvanično najbolji festival Evrope, objavljeno je sinoć na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji! EXIT je pobedio u glavnoj kategoriji u konkurenciji sa vrtoglavih 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz preko milion glasova publike i mišljenje stručnog žirija sastavljenog od najeminentnijih ljudi svetske muzičke industrije.

Aktuelno četvrtak 18.01. 10:25 Komentara: 7

Paolo Sorentino: Svi moji filmovi su neka vrsta greške

Italijanski reditelj Paolo Sorentino održao je na festivalu "Kustendorf" radionicu za studente i mlade autore, koji su imali mnogo pitanja za slavnog autora o njegovoj poetici, pisanju, vizuelnom aspektu filmova "Velika lepota ", "Mladost ", "Div", "Posledice ljubavi ", ali i o reakcijama na seriju "Mladi papa" i zašto se režiseri danas okreću serijama.

Aktuelno sreda 17.01. 13:48 Komentara: 2

Premijera Šostakovičeve simfonije u Srbiji

Beogradska filharmonija i dirigent Kristijan Mandeal prvi put u svojoj istoriji izvode ogromnu Šostakovičevu IV simfoniju, što je ujedno i premijera ovog dela na domaćoj sceni, u petak 19. januara (Kolarac, 20h). Koncert otvara prvi violončelista Beogradske filharmonije Aleksandar Latković, koji nastupa kao solista pred svojim orkestrom u izvođenju Bokerinijeve kompozicije.

Aktuelno sreda 17.01. 13:10 Komentara: 0
strana 1 od 88 idi na stranu