Solisti Narodnog pozorišta u Beogradu gostovali u Seulu

Solisti Narodnog pozorišta u Beogradu Dragoljub Bajić i Ljubica Vraneš gostovali su sa velikim uspehom u Bizeovom remek delu "Karmen", izvedenom u operi "Bešeto" u Seulu, objavljeno je na sajtu nacionalnog teatra.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 30.12.2015.

13:47

Default images

Foto: serzhile / Flickr.com

Na sceni te operske kuće, smeštenoj u Sejong centru, bas Bajić je pevao ulogu poručnika Zunige, a mecosopran Vraneš rolu Mercedes.

Tokom tri izvodjenja predstavu je videlo više od 9.000 gledalaca.

Osim srpskih umetnika, u predstavi su gostovale i njihove kolege iz Rumunije, Italije, Nemačke…

Priča o fatalnoj Cigančici, simbolu senzualne, strastvene, nezavisne žene čija ljubav prema slobodi opstaje i pred licem smrti - Karmen, koja se u glavnom gradu Južne Koreje izvodi svake druge godine, nastala je po noveli Prospera Merimea.

Opera je komponovana na libreto koji su sastavili poznati majstori svoga zanata, Mejak i Alevi, koristeći pomenutu novelu, po porudžbini pariske Opere komik 1872. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: