Sergej osniva teatar

Poznati srpski glumac Sergej Trifunović planira da otvori svoje pozorište u Beogradu. Reč je o ozbiljno pripremljenom projektu, koji je već predstavljen gradskim vlastima, gde je naišao na podršku.

Kultura

Izvor: A.P.

Utorak, 29.12.2015.

09:35

Default images
Foto: Screenshot

„Tačno je da otvaram pozorište“, potvrdio je Trifunović za „Večernje novosti“. „Naš plan smo izneli ljudima iz Skupštine grada, kojima se ta ideja dopala. Bili su veoma predusretljivi i ja sam im zahvalan na podršci“.

Trifunović kaže da je naišao na razumevanje za stav da u jednoj zemlji ili jednom gradu ne može biti previše kulture.

„Svima sa kojima sam do sada razgovarao dopala se ideja. Potrebno nam je još kulture. Poređenja radi, Budimpešta je devedesete godine imala 92 pozorišta, a Beograd osam. Situacija je danas slična“, kaže glumac.

Na pitanje da li je sam u projektu ili ima saradnike, Trifunović odgovara: „Nisam sam, naravno, ali još je rano da govorim o drugim imenima".

Vođenje pozorišne kuće zahteva i vrhunske menadžerske sposobnosti. Glumačke ingerencije višestruko nagrađivanog Trifunovića nisu sporne i biće veliki plus kada je reč o umetničkom rukovođenju teatrom. Da li Trifunović strahuje od onih „drugih ingerencija“?

„Ozbiljno se bavimo svim aspektima. Najvažnije je da okupite dobar tim oko sebe, a ja verujem da ću imati najbolje ljude na odgovarajućim pozicijama."

Trifunović kaže da će se i u novom pozorištu držati svoje profesije.

„Ne razumem se u finansije, ali se razumem u glumu i radiću to što najbolje znam. Ostale stvari prepustiću stručnjacima“, zaključuje glumac.

U Beogradu već godinama postoji nekoliko scena koje nisu na državnom budžetu. Uz najdugovečniji KPGT, svoju publiku ima i Slavija teatar Batrića Žarkovića, koji je ovih dana obeležio dve decenije postojanja. Na spisku „privatnika“ nalaze se i pozorište „Moderna garaža“ Bratislava Petkovića i Pan teatar Olivere Vitorović.

Izvor: Večernje novosti, štampano izdanje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: