Premijera "Tajne Grete Garbo"

Predstava "Tajna Grete Garbo" hrvatskog pisca Mira Gavrana u režiji Ðurđe Tešić, premijerno je izvedena u subotu uveče u zemunskom teatru "Madlenianum".

Izvor: Tanjug
Podeli

Publika je velikim aplauzom pozdravila glumce Miodraga Krstovića, Jovanu Balašević, Petra Benčinu, a posebno Tanju Bošković koja tumači lik intrigantne i tajanstvene Grete Garbo. Drama jednog od trenutno najizvođenijih hrvatskih autora govori o samoći, ljudskoj ranjivosti, ljubavi, odanosti i poverenju.

Boškovićeva je vešto dočarala misterioznost slavne holivudske glumice koja se iznenada povukla u izolaciju, njenu nesigurnost, usamljenost, preosetljivost i njenu očajnu potrebu za ljubavlju. Kroz odnose četiri karaktera, smeštajući radnju u pedesete godine prošlog veka, autor se bavi temama vernosti i izdaje, samoće i ljubavi.

Predstava počinje poput starih holivudskih filmova - na platnu uvodna crno-bela špica sa nazivom filma i imenima autorske i glumačke ekipe, a završava se ođavnom špicom i ispisivanjem reči "kraj".

Scenografiju je osmislila Zorana Petrov, kostime Jelisaveta Tatić-Čuturilo, prevodilac i saradnik na adaptaciji je Ivana Dimić, a kompozitor je Vladimir Pejković. Publici se poklonio i književnik Gavran, koji je u Beograd doputovao povodom premijere, a u holu se prodavala njegova knjiga "Tajna Grete Garbo i druge priče".

Pozorište

“Pišonja i Žuga“ u Ateljeu 7. marta

Premijera predstave “Balada o Pišonji i Žugi”, po tekstu Vladimira Đurđevića i motivima pesama “Balada o Pišonji i Žugi” i “Pišonja i Žuga u paklu droge” grupe Zabranjeno Pušenje, biće održana 7. marta u beogradskom Ateljeu 212.

Pozorište utorak 28.02. 12:22 Komentara: 0
strana 1 od 21 idi na stranu