Pišonja i Žuga u Ateljeu 212

Predstava Vladimira Đorđevića "Balada o Pišonji i Žugi" inspirisana pesmama Zabranjenog pušenja biće izvedena 7. marta u Ateljeu 212.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2012.

18:15

Default images

Ova predstava je zajednički projekat Ateljea 212 i Omladinskog pozorišta Dadov i igraće se paralelno u oba pozorišta.

Predstava je rađena po motivima pesama "Balada o Pišonji i Žugi" i "Pišonja i Žuga u paklu droge" kultnog benda 80-ih Zabranjenog pušenja.

,,Večna i uvek aktuelna priča o dva prijatelja, koji pod okriljem rata, raspada Jugoslavije i socijalizma , beže u svoj utopijski ambijent-more. Za junake predstave more, muzika i igra predstavljaju jedini vid eskapizma od surove svakodnevice koja se postepeno dezintegriše i odumire“, saopštava pozorište Dadov.

Glumačku ekipu čine : Milan Marić (Pišonja), Nikola Jovanović (Žuga), Tamara Dragičević (Amila), Mihajlo Laptošević (Slavko Pjevač), Ivan Zekić (Guzonjin sin), Milena Živanović (Nensi) i Uroš Jovčić (Lepi). Mlade glumce predvodi doajen Zoran Cvijanović u ulozi Murga Drota.

Reditelj predstave je Vladan Đurković, a ostali saradnici su scenografkinja Marija Kalabić, kostimograf Dragica Laušević i kompozitor Irena Popović.

Pisac teksta Vladimir Đurđević stekao je na beogradskoj pozorišnoj sceni ime kultnom predstavom Beogradskog dramskog pozorišta "Ne igraj na Engleze“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: