Uspeh srpskih pozorišta u Rijeci

Jugoslovensko dramsko pozorište i Atelje 212 se sa upravo završenog festivala malih scena u Rijeci vraćaju sa ukupno 8 osvojenih nagrada.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2011.

14:21

Default images

Ansambl predstve JDP-a “Drama o Mirjani i ovima oko nje” je na festivalu osvojio ukupno 4 nagrade.

Nagrada "Veljko Maričić" za najbolju žensku ulogu jednoglasno je dodeljena Mirjani Karanović za ulogu Mirjane u predstavi “Drama o Mirjani i ovima oko nje“, nagrada za najbolji dramski tekst dodeljena je Ivoru Martiniću za izvorni dramski tekst predstave“Drama o Mirjani i ovima oko nje, nagrada za najbolju mladu glumicu jednoglasno je dodeljena je ex-equo Jeleni Lopatić za ulogu u predstavi“ Život lude“ HNK I. Pl. Zajca & HKD Teatra Rijeka i Jeleni Petrović za ulogu Veronike u predstavi “Drama o Mirjani i ovima oko nje“, a nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu dodeljena je ex-equo Editi Karađole za ulogu Vještice u predstavi “Život lude“ HNK I. Pl. Zajca & HKD Teatra Rijeka i Branki Petrić za ulogu Violete u predstavi “Drama o Mirjani i ovima oko nje“.
Predstava “Gospoda Glembajevi“ Ateljea 212 otvorila je 18. Festival malih scena u Rijeci, a zbog ogromnog interesovanja publike, izvedena je dva festivalska dana za redom pred prepunom salom pozorišta u Rijeci i osvojila čak tri nagrade.

Stručni žiri u sastavu: Zoja Odak, dramska glumica iz Splita, Voja Brajović, dramski glumac iz Beograda i Prof. dr. Darko Gašparović, univerzitetski profesor iz Rijeke, jednoglasno su, između ostalih, dodelili i četiri nagrade predstavi “Gospoda Glembajevi“ Ateljea 212 i to: Nagradu “Veljko Maričić“ za najbolju mušku uloguNikoli Ristanovskom za ulogu Leonea, nagradu “Veljko Maričić“ za najbolju mušku epizodnu ulogu Svetozaru Cvetkoviću za ulogu Silberbrandta, Posebnu nagradu “Veljko Maričić“ žiri je dodelio Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću za ulogu Fabrizija u predstavi “Gospoda Glembajevi“ Ateljea 212, a nagrada "Dorian Sokolić“ za najbolju scenografiju dodeljena je Miodragu Tabačkom.

Na upravo završenom 18. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, koji je trajao od 3. do 8. maja 2011, u zvaničnoj selekciji Željke Turčinović, izvedeno je osam predstava iz pet zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: