Nova drama Biljane Srbljanović

Praizvedba nove drame Biljane Srbljanović "Nije smrt bicikl (da ti ga ukradu)" biće sredinom juna na Velikoj sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) u Beogradu, najavljeno je iz tog teatra.

Kultura

Izvor: Beta

Četvrtak, 28.04.2011.

16:41

Default images

Predstavu režira Slobodan Unkovski, a u glumačkoj podeli su Anita Mančić, Vojislav Brajović, Ljubomir Bandović, Branislav Lečić, Svetlana Bojković, Goran Šušljik i Ivana Vuković.

,,Hteo bih da napravim svojevrstan lament nad Srbijom. Hteo bih da vidim šta je moglo da bude ovde da je bilo to što je trebalo da bude. Recimo, šta su propuštene šanse, zašto je stanje duha takvo kakvo je", napisao je povodom predstave reditelj Slobodan Unkovski.

Biljana Srbljanović je napisala je sedam pozorišnih komada: „Beogradska trilogija”, „Porodične priče”, „Pad”, „Supermarket”, „Amerika, drugi deo”, „Skakavci”, „Barbelo, o psima i deci”.

Tokom maja ansambl JDP-a gostovaće na dva međunarodna festivala u Hrvatskoj, na Festivalu BiH drame u Zenici, kao i na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

JDP će "Dramu o Mirjani i ovima oko nje" Ivora Martinića, u režiji Ive Milošević, izvesti na "Marulićevim danima" 1. maja i na Festivalu malih scena u Rijeci 8. maja.

U Zenici će biti izvedena predstava "Elijahova stolica" Igora Štiksa 25. maja, a dan kasnije izvođenjem predstave "Rođeni u Yu" u režiji Dina Mustafića biće otvoreno Sterijino pozorje, na kojem će 1. juna biti izvedena i predstava Metamorfoze" po Ovidiju režisera Aleksandra Poppovskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: