Roman Jelene Lengold nagrađen od strane čitalaca Bookvara

Jelena Lengold je dobitnica NIN-ove nagrade za 2018. godinu po glasanju čitalaca Bookvar online magazina za njen roman "Odustajanje". Da li će i žiri doneti istu odluku saznaćemo u ponedeljak u podne.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ubrzo će biti poznat dobitnik NIN-ove nagrade: Šest romana u najužem izboru

Čitaoci Bookvar online magazina imali su prilike da u toku jednog dana glasaju za najbolji roman koji je ušao u uži izbor za NIN-ovu nagradu. Ukupno 235 ljudi je glasalo, dok je Jelena Lengold apsolutni pobednik sa ukupno 175 glasova.

Daleko iza nje sa 17 glasova je Lana Bastašić sa romanom "Uhvati zeca", a slede sa 14 Goran Marković sa romanom "Beogradski trio", sa 12 Vladimir Tabašević "Zabluda svetog Sebastijana", sa 10 Saša Savanović "Deseti život" i sa 7 glasova Branka Krilović "Prekasno".

Što se čitalaca tiče, odluka je jasna, roman Jelene Lengold "Odustajanje" ponajviše zaslužuje NIN-ovu nagradu za 2018. godinu, a da li će i žiri doneti istu odluku saznaćemo u ponedeljak u podne.

Roman "Odustajanje" je uzbudljiva i zanosna priča o glavnoj junakinji u tri životna doba, o sećanjima na detinjstvo i odrastanje, kao i na minule i nezaboravljene ljubavi, o iskustvu pune zrelosti, o činjenicama intimne i porodične istorije koje se ne mogu potisnuti, ali se o njima mora pričati. "Odustajanje" je snažna knjiga puna preokreta i preispitivanja, pričana iznutra i vođena majstorskom rukom.

strana 1 od 12 idi na stranu