Prva "Pop-up" knjižara u Beogradu

Šest uglednih beogradskih izdavača postaviće u Kulturnom centru Beograda, prvi put u Srbiji "Pop-up" knjižaru, koja će "raditi" od ponedeljka, 1. oktobra, do kraja te sedmice, najavio je "Arhipelag".

Kultura

Izvor: B92

Subota, 29.09.2012.

16:26

Default images

Knjižara za "jednonedeljnu upotrebu" osmišljena je po ugledu na takozvane "pop-up" prodavnice i restorane, koji se privremeno otvaraju na određenim lokacijama, a onda premeštaju na drugo mesto.

Prvu ovakvu knjižaru u Srbiji otvoriće ugledni izdavači koji svojim dugogodišnjim radom doprinose održavanju visokog nivoa u izdavaštvu i kulturi - "Arhipelag", "Booka", "Geopoetika", "Gradac", "Clio" i " Samizdat B92 " koji će predstaviti dugo očekivani nastavak autobiografije Bekima Fehmiua "Blistavo i stašno II".
Razlozi za eksperiment sa ovakvom knjižarom su, pre svega, vrednosne prirode, jer knjigu kao kulturnu činjenicu i duhovno dobro, iz izloga i s polica sve više potiskuje knjiga kao roba široke potrošnje.

Zato su ovi izdavači, koji svoju profesiju razumeju kao kulturnu misiju i formiranje određenog sistema vrednosti, odlučili da predstave svoja nova izdanja, kao i da podsete na neka stara, navodi se u najavi.

Radno vreme Pop-up knjižare je od 9 do 21h, a u nedelju, 7. oktobra od 10 do 21h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: