O Margiti Stefanović u Galeriji '73

Scenski prikaz knjige Lidije Nikolić “Osećanja. O. Sećanja“ o nekadašnjoj članici sastava EKV, Margiti Stefanović Magi, biće održan 3. februara u 18:30 časova u Galeriji 73 u (Požeška 83ª) u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2012.

12:30

Default images

Posle nekoliko neuspelih pokušaja pisanja biografije višestruko nadarene umetnice Margite Stefanović, konačno pred čitaocima se nedavno pojavila knjiga Lidije Nikolić koja je već izazvala veliko interesovanje.

Kakva je Margita bila privatno, kako se snalazila u svakodnevnom životu i njegovim često pogubnim izazovima, čitaocima u knjizi “Osećanja. O. Sećanjapriča njena najbolja prijateljica Lidija Nikolić. Uz obilje do sada neobjavljenih fotografija, dokumenata, pisama i dnevničikih zapisa, razvija se priča o prijateljstvu, od bezbrižnih dana detinjstva pa sve do Margitinog tragičnog kraja.

“Na trenutak, može nam se učiniti da je priča isuviše lična, da hladnokrvna dokumentaristika previše zalazi u intimu, ali jedino tako je bilo moguće reći pravu istinu o često pogrešno tumačenim pojedinostima iz Margitinog života. U knjizi je prikazana lepota življenja, ali i zla kob nadarenih ljudi čiji je talenat ponekad toliko veliki da je teško izboriti se s njim. Ovu knjigu će voleti svi obožavaoci EKV-a, ali i široka čitalačka publika koja čitajući knjige poput ove saznaje više o drugima, ali i o sebi”, piše u najavi iz Galerija ’73.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: