Čotrić priredio aforizme za decu

Književnik, aforističar Aleksandar Čotrić najavio je da će Antologija srpskog aforizma za decu „Razdeljak“, koju je on priredio, biti uskoro objavljena u izdanju beogradskog Zavoda za udžbenike.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2011.

13:22

Default images

U Čotrićevom izboru našlo se 77 autora iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, svrstanih po godinama rođenja, od Jovana Jovanovića Zmaja (1833-1904), do Stanislava Tomića (1986) iz Zvornika.

Stručni konsultant pri izboru aforizama bio je Aleksandar Baljak a ilustrovao ih je Mladen Oljača.

U veku i po srpske aforistike za najmlađe značajan trag utisnuli su, među ostalim Dušan Radović, Brana Crnčević, Milovan Vitezović, Aleksandar Baljak, Mitar Mitrović Alek Marjano, Savo Martinović, Rade Jovanović, Rade Đergović, Zoran T. Popović, Petar Lazić, Dejan Milojević, Goran Gaćeša, Bojan Ljubenović...

Recenzent knjige, pisac za decu Slobodan Stanišić, pored ostalog, konstatovaoje da je Čotrić uložio veliki trud da sakupi i odabere aforizme namenjene mladim čitaocima.

"Uspešan satiričar, i sam je deo stvaralaštva posvetio madima, a sada je svoj humoristički dar usmerio na izbor aforizama sa namerom da ih složi u knjigu, što je ozbiljan i odgovoran posao", ocenio je on.

Stanišić smatra da je izbor napravljen stručno, sa dosta kritičnosti i osecaja za duhovito i lepo, iz koga se vidi kako ljudi koji vole decu stvaraju za mladu generaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: