Godišnjica rođenja Ive Andrića

Povodom 9. oktobra, dana rođenja nobelovca Ive Andrića u Memorijalnom muzeju - rodna kuća Ive Andrića u Travniku, priređen je bogat kulturni program pod nazivom "Dan otvorenih vrata".

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 10.10.2010.

10:00

Default images

Organizator ovog kulturnog programa je Zavičajni muzej, a posetioci su u subotu od 9.30h do 17 časova imali priliku da pogledaju stalnu izložbenu postavku uz stručno-popularna obavještenja kustosa književnosti o životu i literaturi Ive Andrića (9. oktobar 1892 – 13. mart 1975) i eksponatima Memorijalnog muzeja.

Predstavljena i inicijativa Zavičajnog muzeja Travnik za obeležavanje 50. godišnjice od dodele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću. Promovisana je i i publikacija "Vodič kroz Memorijalni muzej Ive Andrića - život i literatura", a potom je predstavljen novi stalni sadržaj stalne izložbene postavke "Slušaonica" koju čine audio-vizuelni sadržaj iz arhive ovog muzeja.

U Zavičajnom muzeju u Travniku otvorena je i izložba fotografija "U prolazu", autora Milorada Čakardića, a u Rodnoj kući Ive Andrića održano je poetsko veče, povodom 10. godišnjice postojanja Udruženja pisaca lašvanske doline "Erato".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: