Vesić večeras dočekao najveću svetsku opersku zvezdu Plasida Dominga

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dočekao je večeras Plasida Dominga, najveću svetsku opersku zvezdu. Domingo će 8. septembra koncertom zatvoriti ovogodišnje izdanje BELEF-a.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 05.09.2021.

21:56

Vesić večeras dočekao najveću svetsku opersku zvezdu Plasida Dominga
Foto: Promo

"U ime Beograđanki i Beograđana, dočekao sam večeras Plasida Dominga, najvećeg operskih umetnika današnjice i poželeo mu dobrodošlicu u naš grad. Veoma sam srećan što ćemo ovogodišnji BELEF, koji je bio najbolji od svih održanih proteklih godina završiti nastupom Plasida Dominga", rekao je Vesić.

On je podsetio da je ovogodišnji BELEF počeo koncertom velike svetske zvezde u usponu, Aline Garanče.

"Posebno me je obradovalo jer mi je Plasido Domingo otkrio da će specijalni gost na njegovom koncertu biti devojčica iz Paraćina koja svira saksofon - Kristina Vasić. Njih dvoje su se upoznali prošle godine u Budimpešti, gde je Kristina nastupala na takmičenju evropskih virtuoza i ušla u finale. Plasido Domingo ju je tada zapazio i sada će biti poseban gost na njegovom koncertu. Tako će na neki.način najveći svetski operski umetnik promovisati možda jednu od najvećih zvezda u budućnosti", naveo je Vesić.
On je pozvao Beograđane i Beograđanke da 8. oktobra dođu na stadion "Tašmajdan" i prisustvuju koncertu koji bi bio velika atrakcija u bilo kojem gradu na svetu.

"Na taj način ćemo pokazati da živimo u velikom gradu koji može da privuče najveće umetnike našeg vremena", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: