Erik Klepton: "Neću da sviram tamo gde od publike zahtevaju kovid potvrde"

Jedan od najpoznatijih gitarista na svetu imao je lošu reakciju na vakcinu, nakon čega je odlučio da neće podržavati mere prema kojima svi posetioci koncerata moraju da prilože potvrde o vakcinaciji.

Izvor: vecernji.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Slavni muzičar Erik Klepton najavio je kako neće svirati na koncertima koji od posetilaca zahtevaju kovid propusnice, odnosno, potvrde o vakcini.

Kao razlog naveo je svoje iskustvo s užasnim nuspojavama vakcina kao i tvrdnje da su vakcine sigurne nazvao propagandom. Sve je to izložio u pismu italijanskom arhitekti Robinu Monotiju Graciediju, koji je takođe javno ustao protiv vakcina i s Kleptonovom dozvolom pismo i objavio.

"Nakon prve doze Astrazenekine vakcine imao sam jake nuspojave koje su trajale deset dana. Nakon što sam se oporavio, rečeno mi je da do druge doze mora proći još 12 nedelja. Ipak sam drugu dozu primio nakon samo šest nedelja, a reakcija je ponovno bila katastrofalna. Trnule su mi ruke i noge, a gotovo dve nedelje bio sam potpuno bespomoćan i bojao sam se da nikada više neću moći da sviram. Inače patim od periferne neuropatije i nije ni trebalo da priđem toj igli, ali propaganda me uverila da je vakcina sigurna za sve... ", napisao je gitarista koji navodi kolegu muzičara Vana Morisona kao osobu koja mu je otvorila oči o vakcini. Svoju odluku da neće svirati na koncertima koji zahtevaju potvrde o vakcinaciji Klepton je objavio nakon što je britanski premijer Boris Džonson najavio kako će od septembra svi posetioci koncerata i noćnih klubova morati da pokažu potvrdu o vakcinaciji.

"Nakon te objave osećao sam obavezu da kažem da neću nastupati ni na jednom mestu gde se diskriminiše publika", zaključio je Klepton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu