Kultni bend sledeće godine na svetskoj turneji sa velikim brojem gostiju?

Prema glasinama koje su se proširile putem nekoliko medija, bend Van Hejlen bi mogao da se okupi sledeće godine o organizuje stadionsku turneju, a postavi bi se navodno priključio i basista Majkl Entoni.

Kultura

Izvor: B92, Headliner

Četvrtak, 27.12.2018.

19:16

Kultni bend sledeće godine na svetskoj turneji sa velikim brojem gostiju?
GettyImages

Ako se ove glasine pokažu kao istinite, to bi bila prva turneja benda posle gotovo 35 godina u klasičnoj postavi koja uključuje Dejvida Li Rota, Majkla Entonija, Edija i Aleksa van Hejlena. Oni su poslednji nastup u toj postavi imali u septembru 1984. godine, dok je bend svoju poslednju turneju odradio pre tri godine.

Od pomenutih članova, koji su odlazili i vraćali se, Rot se u bend vratio 2007, a basistu Entonija je godinu dana ranije zamenio sin Edija van Hejlena, Volfgang van Hejlen. Glasine je podstakao intervju koji je Dejvid Li Rot dao za magazin Vulture, kao i radio voditelj Edi Trank, prenosi Headliner.

Rot je u intervjuu nagovestio da bi turneja mogla da počne već sledećeg leta i to na velikim sportskim stadionima u društvu poznatih muzičara. Nakon što je izgovorio te reči sve je ostavio na čitanju između redova, jer "ako ispadne da je pustio ovu informaciju, bend će se ograditi do zvanične potvrde". U nastavku je ipak otkrio ko bi mogao da im pravi društvo na stadionima. Navodno su kontaktirani: Metallica, Guns 'N' Roses, Jason Aldean, Foo Fighters, Eric Church i Chris Stapleton, koji su rekli da bi, ukoliko se turneja zaista ostvari, rado učestvovali.

Voditelj radio-emisije SiriusXM, Edi Trank takođe je ponovio ove glasine koje je navodno saznao iz poverljivih izvora koji su mu otkrili da će Van Hejlen takođe vratiti starog člana, basistu Majkla Entonija. Ali, i on je bio oprezan sa tom izjavom, s' obzirom na istoriju velikih najava od strane Van Halena koje se uglavnom ne bi ostvarile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: