Mladi pijanista iz Srbije pobednik takmičenja u Zagrebu

Na 6. Međunarodnom pijanističkom takmičenju "Svetislav Stančić", koje je završeno nastupom šestoro finalista u dvorani "Lisinski" u Zagrebu, drugu nagradu osvojio je devetnaestogodišnji Aleksandar Raos iz Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Prva nagrada nije dodeljena, čime je Raos sinoć proglašen pobednikom takmičenja.

Pored ove prestižne nagrade, student klavira na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi prof. Aleksandra Serdara, proglašen je i za najboljeg takmičara od strane publike, kao i od Simfonijskog orkestra Radio-televizije Hrvatske, sa kojim će naredne sezone nastupiti i kao solista.

U tri etape nastupili su takmičari iz 15 zemalja, a žiri su činili ugledni pijanisti: Eugen Inđić, Naum Grubert, Dina Jofe, Natalia Trul, Vladimir Krpan, Ida Gamulin i Martina Filjak.

Uz Raosa, u finalu su bili i Junići Ito (Japan), Dimitri Judin (Rusija), Jurika Kimura (Japan), Ivan Vihor Krsnik Čohar (Hrvatska) i Vasil Kotis (Ukrajina).

Muzika

"Ne preostaje nam ništa drugo nego da stisnemo zube i borimo se kako umemo"

Za beogradsku grupu S.A.R.S. šira javnost je saznala pre deset godina zahvaljujući još tada velikom hitu “Buđav lebac”. Od tada su objavili šest studijskih albuma, pre dve godine i poslednji, koji simbolično nosi naziv “Poslednji album”. Međutim, tu se njihova karijera nije završila. Usledile su numere “Živim na Balkanu” i “Ljubav umire”, koja je publici predstavljena 14. februara.

Muzika nedelja 25.02. 12:05 Komentara: 14
strana 1 od 18 idi na stranu