Mladi pijanista iz Srbije pobednik takmičenja u Zagrebu

Na 6. Međunarodnom pijanističkom takmičenju "Svetislav Stančić", koje je završeno nastupom šestoro finalista u dvorani "Lisinski" u Zagrebu, drugu nagradu osvojio je devetnaestogodišnji Aleksandar Raos iz Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Prva nagrada nije dodeljena, čime je Raos sinoć proglašen pobednikom takmičenja.

Pored ove prestižne nagrade, student klavira na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi prof. Aleksandra Serdara, proglašen je i za najboljeg takmičara od strane publike, kao i od Simfonijskog orkestra Radio-televizije Hrvatske, sa kojim će naredne sezone nastupiti i kao solista.

U tri etape nastupili su takmičari iz 15 zemalja, a žiri su činili ugledni pijanisti: Eugen Inđić, Naum Grubert, Dina Jofe, Natalia Trul, Vladimir Krpan, Ida Gamulin i Martina Filjak.

Uz Raosa, u finalu su bili i Junići Ito (Japan), Dimitri Judin (Rusija), Jurika Kimura (Japan), Ivan Vihor Krsnik Čohar (Hrvatska) i Vasil Kotis (Ukrajina).

Muzika

Robert Lakatoš sa Beogradskom filharmonijom i Gabrijelom Felcom

Pod dirigentskom palicom šefa-dirigenta Gabrijelа Felcа, Beogradska filharmonija nastupa sa violinistom Robertom Lakatošem, u petak 25. maja (Kolarac, 20h). Mlada zvezda u usponu izvešće sa orkestrom Konjovićev „Jadranski kapričo“, a na programu su još Hendlova „Muzika na vodi“ i Debisijevo „More“.

Muzika sreda 23.05. 12:35 Komentara: 0

Viva Vox i Bad Copy kompletirali Arsenal

Arsenal Fest 08, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu, kompletirao je danas spisak izvođača i utvrdio satnicu na sve tri bine, pridruživši Viva Vox i Bad Copy imenima kakva su Editors, Texas, The Kills, Morcheeba, Disciplin A Kitschme, Marky Ramone, Letu štuke, Let 3...

Muzika utorak 22.05. 14:40 Komentara: 3
strana 1 od 1295 idi na stranu