Mladi pijanista iz Srbije pobednik takmičenja u Zagrebu

Na 6. Međunarodnom pijanističkom takmičenju "Svetislav Stančić", koje je završeno nastupom šestoro finalista u dvorani "Lisinski" u Zagrebu, drugu nagradu osvojio je devetnaestogodišnji Aleksandar Raos iz Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Prva nagrada nije dodeljena, čime je Raos sinoć proglašen pobednikom takmičenja.

Pored ove prestižne nagrade, student klavira na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi prof. Aleksandra Serdara, proglašen je i za najboljeg takmičara od strane publike, kao i od Simfonijskog orkestra Radio-televizije Hrvatske, sa kojim će naredne sezone nastupiti i kao solista.

U tri etape nastupili su takmičari iz 15 zemalja, a žiri su činili ugledni pijanisti: Eugen Inđić, Naum Grubert, Dina Jofe, Natalia Trul, Vladimir Krpan, Ida Gamulin i Martina Filjak.

Uz Raosa, u finalu su bili i Junići Ito (Japan), Dimitri Judin (Rusija), Jurika Kimura (Japan), Ivan Vihor Krsnik Čohar (Hrvatska) i Vasil Kotis (Ukrajina).

Muzika

Tamara Stefanović: Bramsova muzika je relevantna i danas

"Posle 20 godina sviram sa Beogradskom filharmonijom i imam osećaj da sam se vratila na omiljenu žurku", izjavila je za Tanjug naša cenjena pijanistkinja Tamara Stefanović koja će večeras svirati monumentalni Bramsov koncert zajedno sa Beogradskom filharmonijom na sceni Kolarca.

Muzika petak 23.02. 16:55 Komentara: 0

Morska sirena u Beogradskoj filharmoniji

Sa Beogradskom filharmonijom pod upravom dirigenta Fabrisa Bolona nastupa pijanistkinja Tamara Stefanović, u petak 23. februara (Kolarac, 20č). Nakon čuvenog klavirskog koncerta Bramsa, orkestar će izvesti „Morsku sirenu“ Cemlinskog.

Muzika četvrtak 22.02. 15:35 Komentara: 0
strana 1 od 1283 idi na stranu