Trkulja i Balkanopolis naveli Kineze da pevaju uglas, na srpskom

Nakon proslave jubileja 20 godina Balkanopolisa u Sava centru, naš slavni umetnik Slobodan Trkulja i njegov sastav nastavili su seriju koncerata u Kini, saopštili su iz organizacije Novi Sad 2021.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 03.01.2018.

15:53

Trkulja i Balkanopolis naveli Kineze da pevaju uglas, na srpskom
Foto: Youtube Screenshot

Turneju su otvorili sa rasprodatim koncertom u Šinhau, koncertnoj dvorani u Guangdžou (Guangzhou), gde su publiku digli na noge, doživeli ovacije i nezapamćeno burne reakcije za uvek uzdržane Kineze i kao i na prošloj turneji po Kini opet naveli Kineze da pevaju uglas i to na srpskom jeziku.

Fantastične reakcije publike na Balkanopolis u Kini, kada je čak i policija morala da interveniše, podsetile su na reakcije fanova na Bitlse svojevremeno. Koncert Balkanopolisa ujedno je bio i završni događaj višegodišnjeg projekta kineskog ministarstva kulture 16+1, koji je deo promocije novog kineskog puta svile u okviru kojeg Srbija zauzima vrlo značajno mesto.

Turneja se nastavila serijom koncerata u Ćuendžou (Quanzhou), gde je Balkanopolis stvorio čarobnu atmosferu sličnu onoj u Sava centru. Vrhunac koncerta u Ćuendžou u Kini bio je momenat kada je publika potpuno poneta muzikom Balkanopolisa počela da se penje na binu, pa je morala da reaguje policija koja je do kraja nastupa ostala ispred bine i vraćala publiku nazad.

Novosadska publika i brojni gosti iz regiona i Evrope imaće priliku da 13. januara u Novom Sadu prisustvuju koncertu jednog od najboljih keltskih sastava iz Glazgova, Imar, a Trkulja će biti specijalni gost ovog sastava.

Nastup je zakazan za 21 čas u maloj sali SNP-a, a cena ulaznica koje se nalaze u pretprodaji na svim prodajnim mestima Gigs Tixa, iznosi 500 dinara.

Pored njih, na više od 21 kultne lokacije širom Novog Sada nastupiće i Divna Ljubojević u pozorišnoj sali NISa, Laibać u Srpskom narodnom pozorištu, Kaliopi u Pozorištu mladih, Matija Dedić i Zoran Predin u Novosadskoj sinagogi, Dečja filharmonija u Gradskoj kući, opera za decu udruženja Visoko C u Edjšegu, sjajan spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom u Studiju M...

Kineska četvrt predstaviće programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: