Zvonko Bogdan sutra puni Sava centar

Legenda panonske muzike Zvonko Bogdan sa svojim tamburašima održaće sutra u velikoj dvorani Sava centra koncert nazvan "Ne vredi plakati" s početkom u 20.30h.

Podeli
Foto: Boris Vezmar
Foto: Boris Vezmar

"Sve što doživim i vidim stavljam u stihove i melodiju. Sve što sam sakupio ili komponovao vezano je za jedno vreme koje se ponoviti neće. Fijakeri, konji i salaši su otišli u istoriju, a ja ih čuvam za mlade generacije. Vremena su se promenila i ljudi, jedino što ostaje su uspomene, a sa mojim tamburašima ja ih ljubomorno čuvam više od 50 godina", poručuje Zvonko.

Bard panonske šansone Zvonko Bogdan tokom svoje višedecenijske karijere snimio je brojne albume na kojima je, pored sopstvenih kompozicija, snimio jedinstvene interpretacije narodnih i pesmama drugih autora kao što su "U tom Somboru", "Što se bore misli moje", "Ima dana", "Evo banke Cigane moj", "Ko te ima taj te nema", "Vratiće se rode"...

Kvalitet Bogdanovih autorskih pesama najbolje pokazuje činjenica da ih danas mnogi doživljavaju kao izvorne narodne pesme - "Ej salaši na severu Bačke", "Govori se da me varaš", "Već odavno spremam svog mrkova", "Ne mogu se tačno setit leta", "Prošle su mnoge ljubavi", "Život teče u laganom ritmu"...

Ovaj koncert je nazvan po pesmi "Ne vredi plakati", koju je Zvonko napisao i snimio na svom albumu "Što se bore misli moje", od čijeg izlaska se upravo navršava 40 godina. Na tom albumu Zvonko je snimio i klasike tamburaške muzike kao što su "Na te mislim", "Osam tamburaša s Petrovaradina", "Seoska sam lola"...

Ulaznice za koncert Zvonka Bogdana "Ne vredi plakati" koštaju 2.100, 1.900, 1.600, 1.300 i 800 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Muzika

Sidnej se oprostio od Malkolma Janga

Veliki broj ožalošćenih ljudi se danas u sidnejskoj katedrali oprostio od Malkolma Janga, suosnivača i gitariste legendarne hard rok grupe "AC/DC", a njegova gitara je tokom ceremonije bila položena na kovčeg, preneli su australijski mediji.

Muzika utorak 28.11. 16:30 Komentara: 6

Predstavljena monografija o Fakultetu muzičke umetnosti

“U ovoj knjizi se nalaze veoma uzbudljive priče o simfonijskom orkestru i mešovitom horu koji su imali veliki uspeh pod upravom slavnih dirigenata", rekao je Zoran Erić, rektor Univerziteta umetnosti, na promociji Monografije "80 godina Fakulteta muzičke umetnosti", održanoj večeras u Kolarcu.

Muzika utorak 21.11. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 17 idi na stranu