Počeo Međunarodni festival saksofona

U Sali Beogradske filharmonije svečano je otvoren Drugi međunarodni festival saksofona, Belgrade SAXperience delima mladih srpskih kompozitora Aleksandra Sedlara i Ivana Brkljačića.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 25.09.2015.

09:23

Default images

Ta dela su sinoć premijerno izvedena, a nastala su po porudžbini specijalno za ovu priliku. Na koncertu je nastupio i saksofonista, direktor i osnivač Festivala Milan Savić kojeg je ispratio Veliki kamerni orkestar, na čelu sa Tijanom Milošević.

Publiku je pozdravio direktor Francuskog instituta Žan-Batist Kizen koji je izrazio veliko zadovoljstvo povodom uspešne saradnje sa Festivalom već drugu godinu za redom.

"Veoma smo srećni da na ovakvom značajnom festivalu nastupa i naš istaknuti saksofonista Žan Deni Miša koji se svojim angažovanjem obraća i mladim perspektivnim studentima kao i široj publici", rekao je on.

Uoči koncerta Sedlar je ocenio da je veoma značajno što je u Beogradu pokrenut ovakav festival i što je ideja da se kroz njega proširi literatura za saksofon u umetničkoj muzici.

"To je nova šansa i nova platforma za domaće kompozitore i izvođače", istakao je on. Egzotičan i zavodljiv zvuk saksofona preplaviće Beograd do 27. setepmbra, pošto je prestonica domaćin ambasadorima saksofona iz Srbije i Evrope, a publika će imati priliku da upozna mogućnosti tog instrumenta u svim žanrovima, od klasike do džeza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: