Poslušajte pesme sa "najsrećnije plejliste na svetu"

Povodom Međunarodnog dana sreće Ujedinjene nacije pozvale su brojne poznate umetnike i sve ljude sveta da učestvuju u #HappySoundsLike kampanji i predlože pesme koje ih čine srećnim.

B92
Podeli

Srećan vam Međunarodni dan sreće!

Cilj je da “moć muzike inspiriše nadu u bolje sutra”, piše na zvaničnom sajtu kampanje, na kojoj preko striminga možete čuti neke od “najsrećnijih pesama” po izboru poznatih.

Ukoliko želite da i sami predložite pesmu, učinite to preko Twittera ili Facebooka uz haštag #HappySoundsLike.

Priložene pesme odabrale su poznate ličnosti koje su se odazvale pozivu UN.

Kodi Simpson

.

Rob da Bank

.

Džejms Blant

.

Majkl Daglas

.

Dejvid Fonseka

.

Groove Armada

.

Horse Meat Disco

.

Anželik Kidjo

.

Demijan Lazarus

.

Nikol Šerzinger

.

Britni Spirs

.

Šarliz Teron

.

Zvanična poruka Ban Ki-muna povodom Dana sreće

"Potraga za srećom je ozbiljan posao. Sreća za celo čovečanstvo je jedan od glavnih ciljeva Ujedinjenih nacija. Mir, blagostanje, dostojanstven život za sve – to je ono što mi tražimo.

Želimo da svi muškarci, žene i deca uživaju u svojim ljudskim pravima. Želimo da sve zemlje znaju za lepotu mira. Želimo da svi ljudi i cela planeta budu blagosloveni održivim razvojem I budu pošteđeni katastrofalnog uticaja klimatskih promena.

Dozvolite da se zahvalimo za sve što nas čini srećnim I dozvolite nam da posvetimo naš trud ispunjavanju sveta srećom”, rekao je u zvaničnoj poruci povodom Dana sreće generalni sekretar UN Ban Ki-mun. Inače, pesma koja njega čini srećnim je “Signed. Sealed. Delivered” Stivija Vondera.

Koje pesme biste vi preporučili za Dan sreće?

strana 1 od 30 idi na stranu