Šade i Vojnici ljubavi oduševili

Britanska pevačica Šade nastupila je u nedelju uveče u punoj Beogradskoj areni, pruživši publici dvočasovni presek višegodišnje karijere. Posle sat vremena kašnjenja, uz zvuke koračnice i pesmu “Soldier of Love” sa istoimenog novog albuma, Šade je izašla na scenu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

08:52

Default images

"Dobro veče Beograde. Reči ne mogu opisati koliko mi je žao što smo ovoliko čekali na susret”, rekla je Šade.

Dobro raspoložena, razigrana i raspevana, Šade (52) je priredila publici odličan koncert uz pratnju osmorice vrhunskih muzičara i zanimljiv vizuelni dizajn Sofi Miler. Najviše aplauza pobrali su hitovi “Your Love Is King”, “Kiss of Life”, “Smooth Operator”, “The Sweetest Taboo”. Intimno izvođenje “Jezebel” sa Šade koja je sedela na ivici bine izazvalo je gotovo ovacije kao i fantastična pesma “Pearls” koju je otpevala sama na bini.

Pesme sa njenog novog albuma “Soldier of Love”, izuzev naslovne numere, mlako su primljene i pored onirične scenografije za “Morning Bird”. Na moment, naročito kada je reč o novom materijalu, basovi su nađačavali njen karakterističan glas.
Foto:TANJUG/Nenad Miloševiæ/tj
Koncert je završen popularnom “By Your Side” nakon koje je Šade predstavila svoj bend i poklonila se publici rečima “Mi smo vaši vojnici ljubavi” aludirajući na ime pesme i albuma “Soldier of Love”. Pevačica i njen bend izašli su na samo jedan bis uz pesmu “Cherish the Day”.

Opšti utisak posle odličnog koncerta pokvarili su ogromni redovi za izlazak iz Arene gde su bila otvorena samo sporedna vrata.

U svojoj gotovo tri decenije dugoj karijeri, Šade je objavila pet studijskih albuma i osvojila četiri Gremija, a turneja, u okviru koje je posetila i Beograd, pretenduje da postane turneja sa najvećom zaradom ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: