Stefan Pantić nagrađen u Sarajevu

Stefan Pantić učenik Muzičke škole "Kosta Manojlović", koji je slep od rođenja, osvojio je drugu nagradu na Međunarodnom festivalu harmonike "Akordeon art" u Sarajevu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2011.

14:34

Default images

Na Međunarodnom festivalu harmonike u Sarajevu, koji je održan od 27. do 30. aprila, učestvovalo je više od 300 mladih izvođača, čije je nastupe ocenjivao međunarodni žiri.

Novac za odlazak 17-godišnjeg Stefana na festival prikupljen je na dobrotvornom koncertu "Stefan i prijatelji" u beogradskoj mesnoj zajednici "Lipov lad", koji je organizovalo Kulturno društvo "Stvarajmo zajedno".
Stefan Pantiæ
Akciju je podržala i Opština Zvezdara ustupanjem prostora za izvođenje koncerta, a umesto ulaznica, publika je dobijala uplatnice sa Stefanovim imenom i brojem bankovnog računa.

Stefan Pantić je rođen je 1994. godine u Aranđelovcu. Osnovnu školu za slepu i slabovidu decu "Veljko Ramadanović", u Zemunu, završio je s odličnim uspehom.

Uporedo je završio i Osnovnu muzičku školu "Kosta Manojlović", u Zemunu, a sada ide u Srednju muzičku školu, odsek harmonika, u klasi profesorke Mirjane Mihailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: